Zoete gewokte kip met groenten (ca. 20 minuten) voor 2 personen
Ingrediënten:
Serveren met de rijst.
De gewokte groenten en kip kun je ook heel goed invriezen, dus misschien ingrediënten x 2 en na het eten de rest in de vrieskist voor een
andere keer
Ingrediënten:
- 2 ons kipfilet
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- een stukje gember van ca. 4 cm. (of 3 theelepels uit het potje Minced Ginger)
- een rood pepertje of een theelepel sambal
- ongeveer 2 ons boontjes of peultjes of sugar snaps
- ongeveer 2 ons gesneden spitskool
- een schaaltje taugé van 125 gram
- 1 eetlepel bruine suiker
- 2 eetlepels ketjap
- 2 eetlepels sojasaus
- ongeveer 1,5 ons rijst
- Snij de kipfilet in reepjes en doe de sojasaus eroverheen met wat peper en zout, laat even staan.
- Zet een pan water op voor het koken van de rijst
- Snij intussen de ui, het teentje knoflook en het rode pepertje fijn en rasp de gember
- Als het water kookt: de rijst in de pan
- Maak de groenten schoon, kool in dunne reepjes snijden en peultjes(of/sugar snaps/boontjes) afhalen en alles even afspoelen in een zeef of vergiet, (sperzieboontjes even stomen).
- Doe wat olie in de wok, laat warm worden en roerbak de ui/knoflook/peper en gember 3 minuten
- Doe de kipfilet in de wok en bak even 3 minuten mee, dan de peultjes(of/sugar-snaps/boontjes) en de spitskool, weer 2 minuten wokken.
- Voeg dan de bruine suiker toe en de ketjap en laat ook even meebakken. Op het laatst de taugé erbij en even doorscheppen.
Serveren met de rijst.
De gewokte groenten en kip kun je ook heel goed invriezen, dus misschien ingrediënten x 2 en na het eten de rest in de vrieskist voor een
andere keer