Wokschotels
Ik ben dól op wokschotels, de wok is een onmisbare pan in mijn keuken. Mijn wok gebruik ik om van alles en nog wat in te bakken: uien, sauzen, etc.
Wokken is gezond: alle goede stoffen die in je ingrediënten zitten, blijven door het wokken behouden: je gooit er niets van weg, zoals bij koken met water.
Soms wok ik wat hardere groenten, zoals sperzieboontjes, broccoli, bloemkool of worteltjes. Deze snij ik zo nodig in kleinere stukjes, was ze in een vergiet, en hang dan het vergiet boven in een pan met kokend water en doe daar een deksel op (stomen). Deze pan moet wel zo groot zijn, dat de vergiet er helemaal inhangt en er dus geen stoom ontsnapt langs de zijkant. Na zo'n 3, soms 4 minuten stomen, zijn de groenten dan heel geschikt om te wokken.
Wokken is gezond: alle goede stoffen die in je ingrediënten zitten, blijven door het wokken behouden: je gooit er niets van weg, zoals bij koken met water.
Soms wok ik wat hardere groenten, zoals sperzieboontjes, broccoli, bloemkool of worteltjes. Deze snij ik zo nodig in kleinere stukjes, was ze in een vergiet, en hang dan het vergiet boven in een pan met kokend water en doe daar een deksel op (stomen). Deze pan moet wel zo groot zijn, dat de vergiet er helemaal inhangt en er dus geen stoom ontsnapt langs de zijkant. Na zo'n 3, soms 4 minuten stomen, zijn de groenten dan heel geschikt om te wokken.