Gewokte zalm of grote garnalen met groenten en
mie (voor 2 personen)
Met het maken van deze schotel ben je ongeveer 25 minuten kwijt.
Ingrediënten
Bereiding:
Ingrediënten
- ca. 2,5 ons zalm of 2,5 ons grote garnalen (naar smaak!)
- een bosje bosuitjes of een flinke ui
- een rood pepertje of een theelepel sambal
- een teentje knoflook
- 150 gram peultjes of sugar snaps (of gestoomde sperzieboontjes)
- 150 gram worteltjes (het liefst bospeen)
- 250 gram champignons
- 1 eetlepel vissaus
- 1 eetlepel sojasaus
- 2 ons mie
Bereiding:
- Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing
- Snij de zalm aan stukken en was en maak de groenten schoon (snij de worteltjes in dunne reepjes, anders blijven ze te hard, als je dat niet wil, moet je ze ook even stomen, samen met de sperzieboontjes)
- Snij de bosuitjes in stukjes van 1 cm. of snij de ui in kleine stukjes
- Snij het pepertje (als je dat hebt) en wok de bosui (of de ui) en het pepertje (of de sambal) 3 minuutjes
- Voeg toe: de peultjes of sperzieboontjes, worteltjes en champignons (in stukjes), pers de knoflook erboven uit en laat alles ca. 3 minuten bakken
- Doe er dan de zalm of de garnalen erbij, wok deze tot ze gaar zijn (mooi verkleurd)
- Doe de vissaus en sojasaus erbij en laat nog ongeveer een minuutje stoven
- Voeg de mie toe en roer deze erdoorheen