Wokschotel met soepgroenten en rijst
Soepgroenten vind ik erg lekker, maar waarom eigenlijk? Ik denk omdat er selderie in zit, dat vind ik zo lekker fris! Bovendien zijn ze gezond, al voorgesneden en erg goedkoop. Ik heb al een ovenschotel met soepgroenten erop staan en nu dus ook een wokschotel.
De wokschotel is heel snel klaar: binnen een kwartier staat hij op tafel!
Mijn recept is met rijst in de schotel (dan wordt het een soort van nassi) of ik doe de rijst apart erbij (als ikzelf wat minder rijst wil eten voor de lijn, een voortdurige strijd die ik lever).
Een tip voor het eten van rijst: ik kook op de een of andere manier altijd teveel, maar de laatste tijd doe ik dat bewust: wat ik over heb, vries is in: het is gewoon makkelijk als ik een paar porties ingevroren heb: deze heb je in een mum van tijd ontdooid in de magnetron: dat kost echt op vol vermogen maar een paar minuutjes.
Nou, en dan is deze wokschotel al helemaal appeltje/eitje!!!!
Ha, en deze wokschotel is vegetarisch!! Wat niemand merkt, omdat soepgroenten toch eigenlijk een zooitje zijn bij elkaar en omdat er eierstruif in zit.
Ingrediënten voor 2 personen:
Bereiding:
Heel lekker met wat komkommersalade, of stukken komkommer, die je hebt ontdaan van de zaadjes (komkommer schillen, in de lengte in vieren snijden en de zaden eruit snijden), omgeschept met wat sambal badjak en een beetje zout!
De wokschotel is heel snel klaar: binnen een kwartier staat hij op tafel!
Mijn recept is met rijst in de schotel (dan wordt het een soort van nassi) of ik doe de rijst apart erbij (als ikzelf wat minder rijst wil eten voor de lijn, een voortdurige strijd die ik lever).
Een tip voor het eten van rijst: ik kook op de een of andere manier altijd teveel, maar de laatste tijd doe ik dat bewust: wat ik over heb, vries is in: het is gewoon makkelijk als ik een paar porties ingevroren heb: deze heb je in een mum van tijd ontdooid in de magnetron: dat kost echt op vol vermogen maar een paar minuutjes.
Nou, en dan is deze wokschotel al helemaal appeltje/eitje!!!!
Ha, en deze wokschotel is vegetarisch!! Wat niemand merkt, omdat soepgroenten toch eigenlijk een zooitje zijn bij elkaar en omdat er eierstruif in zit.
Ingrediënten voor 2 personen:
- ongeveer een pond soepgroenten (4 ons is ook goed hoor!);
- 2 teentjes knoflook, geraspt
- 5 cm. verse gember, geraspt, ofwel 2 flinke theelepels gember uit een glazen potje (smaakt óók heel goed, vanavond geprobeerd!)
- een theelepel sambal
- 3 eetlepels ketjap
- 1 eetlepel maizena/ 3 eetlepels water
- 3 eieren.
- rijst voor 2 personen - naar smaak en lijn-lust -.
Bereiding:
- Kook de rijst
- maak wat olie warm in een wok en fruit hierin voor 2 minuten de knoflook, gember en sambal;
- voeg hieraan de gewassen soepgroenten toe en wok deze ca. 8 minuten (voeg wat zout toe)
- doe 3 eieren bij de groenten en roerbak deze door de groenten heen
- meng 1 eetlepel maizena met 3 eetlepels water in een kommetje en voeg 3 eetlepels ketjap toe
- doe dit bij de schotel en proef of je er nog wat ketjap bij wilt doen.
- voeg de rijst erbij en schep dit door, of schep het mengsel naast de rijst op een bord.
Heel lekker met wat komkommersalade, of stukken komkommer, die je hebt ontdaan van de zaadjes (komkommer schillen, in de lengte in vieren snijden en de zaden eruit snijden), omgeschept met wat sambal badjak en een beetje zout!