Broccoli is zó gezond, dat ik het elke week wel een keer wil eten. En dan gecombineerd met een andere kleur groenten: dat doet je afweersysteem zó goed!
Bovendien is salie het enige kruid in onze tuin dat het goed doet (behalve dan munt, dat woekert als een gek!!). Je kunt ook gewoon gedroogde salie gebruiken hoor, dat is wél zo makkelijk!! Als je een restje room overhebt, is dit een recept waarmee je dat kunt opmaken. De hoeveelheden zijn best wel genoeg voor 4 personen, maar als je er geen of weinig rijst bij eet (zoals ik in tijden van afvaldrift), dan krijg je met met 2 personen ook wel op. Bij overschot: lekker invriezen voor een andere keer! Ingrediënten voor 2 tot 4 personen:
Het lijkt als je de kipfilet en de broccoli in de pan doet, alsof er te weinig vocht is om het iets goeds te laten worden, maar wacht heel even af: de kip, zowel als de broccoli geven zelf ook nog wat vocht af. Als het écht te weinig is, kun je natuurlijk wat water of room toevoegen. Even "afproeven" of er nog iets bij moet aan kruiderij.... Lekker met rijst! |
- Home
- Blog
- Tips
- Wokschotels
- Ovenschotels
- Groenten
- Puree en stamppotten
- Eenpansgerechten
- Stoofschotels kip/lam/rund/wild
- Vlees: rund/wild/kip/varken
- Oosters
- Amuses en kleine hapjes
- Voorgerechten
- Feesthapjes
- Bakken (brood en gebak)
- Toetjes
- Hartige taarten
- Soep
- Vis
- Feestelijk
- Frittata's
- Pasta
- Een Kerstdiner
Broccolischotel met kip, champignons en salie
Dit recept ziet er romig uit (en smaakt ook zo), maar heeft toch heel weinig calorieën