Deze wokschotel is echt heel gemakkelijk en snel te maken, én je kunt weer goed de smaak van die vrij smakeloze vis oppeppen. Bovendien is paksoi ook heel lekker en gezond én je kunt weer gember gebruiken: lekker, en je raadt het al: supergezond!!
Voor 2 personen (ca. 20 minuten)
Ingrediënten :
Bereiding:
Voor 2 personen (ca. 20 minuten)
Ingrediënten :
- 2 visfilets
- 1 ui
- 1 struik paksoi
- 6 worteltjes (bospeen) of 1 middelgrote winterwortel
- 1 theelepel sambal
- 2 teentjes knoflook
- stukje verse gember van ca. 6 cm. (of 2 theelepels uit een potje)
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel vissaus
- rijst voor 2 personen
Bereiding:
- snij de vis-filets in grove stukken en bestrooi ze met wat zout
- rasp de gember, doe er de sambal bij en meng dit door de vis-stukken, even laten staan
- zet het water op voor de rijst,en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing
- Snij de ui in stukjes
- Als je een winterwortel hebt: was hem, schil met een dunschiller en snij hem in de lengte in 4 repen. Heb je worteltjes: was ze even goed. Dan zowel de worteltjes als de winterwortel in de lengte op je snijplank leggen en in zo dun mogelijke schijfjes snijden
- snij de paksoi eerst in de lengte in de helft, verwijder het hele harde onderstuk en snij dan in stukken van ongeveer 3 cm., óók het blad: is ook lekker, en was ze in een vergiet
- doe wat olie in een wok en bak de ui en de wortel 4 minuutjes, rasp de teentjes knoflook erboven (of pers ze uit)
- doe er dan de vis bij en wok tot je ziet dat hij gaar wordt (dit duurt ongeveer 3 minuten)
- als laatste de paksoi toevoegen en nog 1 minuutje wokken
- dan de sojasaus en vissaus naar smaak toevoegen en nog 1 minuutje laten stoven.