Zaterdag was onze Willem met Daizy en zijn schoonfamilie druk bezig een nieuwe keuken in hun huis te zetten. Om ook iéts bij te dragen, heb ik maar een taart gebakken voor de koffiepauzes. En omdat ik hem nog dezelfde dag wilde brengen, heb ik gewoon de dingen gebruikt die ik in huis had.
Het is een cakebeslag, waaraan koekkruiden en anijszaad zijn toegevoegd én 5 appels. Ze vonden hem lekker, maar Daizy's moeder en tante, Jolanda en Mariella, zijn áltijd heel lief en positief over mijn recepten, dus nu maar hopen dat ze het écht meenden!!
De foto is genomen, toen de taart nog in de oven stond.
Ingrediënten:
Bereiding:
Het is een cakebeslag, waaraan koekkruiden en anijszaad zijn toegevoegd én 5 appels. Ze vonden hem lekker, maar Daizy's moeder en tante, Jolanda en Mariella, zijn áltijd heel lief en positief over mijn recepten, dus nu maar hopen dat ze het écht meenden!!
De foto is genomen, toen de taart nog in de oven stond.
Ingrediënten:
- 2 ons zachte boter
- 2 ons witte basterdsuiker
- 4 eieren
- 2 ons bloem met 2 eetlepels bakpoeder, of wijnsteenpoeder
- 1 theelepel citroenaroma + 1 theelepel vanillearoma (niet persé noodzakelijk!)
- 2 theelepels koekkruiden en 2 theelepels gemalen anijszaad
- een snufje zout
- 5 appels, geschild en in vieren gesneden, besprenkeld met citroensap
- eventueel wat jam om hem te bestrijken (abrikozen- of gemberjam) + poedersuiker om te bestrooien
Bereiding:
- Mix de zachte boter met de suiker romig
- voeg één voor één de eieren toe, de volgende pas erbij doen als de vorige helemaal in het beslag is opgenomen
- dan nog ongeveer 7 minuten mixen, intussen de aroma's toevoegen als je die gebruikt (ook heel lekker is geraspte citroenschil)
- Verwarm de oven op 150 graden
- de bloem met de bakpoeder, zout en kruiden zeven boven het boter/eimengsel en er luchtig doorheenscheppen. Niet meer mixen.
- de stukjes appel insnijden, maar niet dóórsnijden. Ik snijd altijd 3 keer in een kwart appel. De stukjes besprenkelen met citroensap
- Een springvorm van 26 cm. invetten met boter of inspuiten met invetter voor bakvormen. Bestuiven met wat bloem.
- Het beslag erin doen en de appelstukjes erin duwen.
- In de oven zetten en 1,5 uur bakken.
- daarna de oven uitzetten en de taart nog 10 minuutjes in de oven laten staan met de deur op een kiertje
- Eruit halen en wat laten afkoelen
- Als je het hebt: wat jam erover strijken, en/of bestrooien met poedersuiker.