Ingrediënten:
Per persoon 1 visfilet van een niet te dikke vis, b.v. panga, tilapia of schol e.d.
vulling: per visfilet:
Voor het bestrooien van de rolletjes:
Bereiding:
En nog een iets makkelijker recept voor de visrolletjes (uit mijn kook"boekje" Snel en Gezond):
Ingrediënten:
Bereiding:
Snelle manier van bakken:
Olie verhitten in een pan, de visfilets op niet te hoog vuur in ca. 15 minuten rondom gaar bakken;
Makkelijke manier in de oven:
Vóórdat je met het bereiden van de visfilets begint: de oven voorverwarmen op 200 graden, de rolletjes in een ovenschaaltje doen en ca. 25 minuten in de oven gaar laten worden
Dit gerecht is lekker met aardappeltjes en worteltjes met peterselie (door de gare aardappels ook wat peterselie mengen!)
Per persoon 1 visfilet van een niet te dikke vis, b.v. panga, tilapia of schol e.d.
vulling: per visfilet:
- 1 ansjovisfiletje uit blik (op olie), afgespoeld met koud water
- 1/2e teen knoflook
- 1/2e afgestreken eetlepel pijnboompitjes
- 1/2e eetlepel fijngehakte peterselie
- 1/2e eetlepel beschuitkruim of paneermeel
- 2 afgestreken eetlepels parmezaanse kaas
- peper
Voor het bestrooien van de rolletjes:
- Wat druppels citroensap en
- wat fijngehakte verse tijm en rozemarijn, of snufjes gedroogde.
Bereiding:
- Zet de oven aan op 180 graden. Vet een ovenschaal in met wat olie.
- Snij de ansjovisfilets in kleine stukjes. Doe wat olijfolie in een pannetje, verhit deze, maar niet té erg, doe er de ansjovis-filet-stukjes in en bak ze op niet te hoog vuur, tot ze bijna zijn opgelost.
- Voeg er dan van het vuur af de rest van de ingrediënten doorheen en doe er, als je het mengsel iets te droog vindt, wat olijfolie bij.
- Verdeel het mengsel over de filets, rol ze op en zet ze vast met een cocktailprikker.
- Leg ze in de ovenschaal, bedruppel ze met citroensap, strooi er wat tijm en rozemarijn over en zet ze ongeveer 30 minuten in de oven..
En nog een iets makkelijker recept voor de visrolletjes (uit mijn kook"boekje" Snel en Gezond):
Ingrediënten:
- 2 pangafilets of andere dunne visfilets
- pesto, 2 eetlepels
- wat pijnboompitjes
- 2 plakjes rauwe ham
- 2 eetlepels verse peterselie
- wat geraspte kaas
Bereiding:
- bestrooi de visfilets met wat zout en peper aan beide kanten
- besmeer dan 1 kant met een eetlepel pesto, leg er de rauwe ham op, strooi wat pijnboompitjes eroverheen, de peterselie en wat geraspte kaas
- rol de filets losjes op, en bestrooi ze eventueel met wat gedroogde tym.
Snelle manier van bakken:
Olie verhitten in een pan, de visfilets op niet te hoog vuur in ca. 15 minuten rondom gaar bakken;
Makkelijke manier in de oven:
Vóórdat je met het bereiden van de visfilets begint: de oven voorverwarmen op 200 graden, de rolletjes in een ovenschaaltje doen en ca. 25 minuten in de oven gaar laten worden
Dit gerecht is lekker met aardappeltjes en worteltjes met peterselie (door de gare aardappels ook wat peterselie mengen!)