Dit vispotje is weer eens wat anders door de toevoeging van de appel. Het geeft het geheel een lekker frisse smaak.
En een tip: áls je een keer in de toko komt, vergeet dan niet een zakje héérlijke kerriepoeder mee te nemen, zoals dat boven op de foto staat: Hindoestaanse massala uit Suriname. Het verschil met de kerrie die wij hier altijd gebruiken uit zo'n potje van de super, is écht heel verbluffend. Het is gewoon géén vergelijk!! Ik gebruik áltijd deze soort, en wil niks anders meer!
Vispotje met prei en appel (ca 30 minuten) 2 personen
Ingrediënten:
Bereiding:
En een tip: áls je een keer in de toko komt, vergeet dan niet een zakje héérlijke kerriepoeder mee te nemen, zoals dat boven op de foto staat: Hindoestaanse massala uit Suriname. Het verschil met de kerrie die wij hier altijd gebruiken uit zo'n potje van de super, is écht heel verbluffend. Het is gewoon géén vergelijk!! Ik gebruik áltijd deze soort, en wil niks anders meer!
Vispotje met prei en appel (ca 30 minuten) 2 personen
Ingrediënten:
- 2 middelgrote preien
- ca. 3 ons koolvis- of kabeljauwfilet - zorg dat je de vis ontdooid hebt (anders nog even doen in de magnetron!)
- 1 grote goudreinette of 2 kleinere (of een andere niet te harde appel)
- wat citroensap (als je dat niet hebt, is het geen ramp hoor!)
- 3 ons aardappelschijfjes
- ca. 75 gram geraspte kaas (naar smaak: jong, belegen of oud)
- 1 el. kerriepoeder
- wat klontjes margarine
Bereiding:
- zet de oven aan op 200 graden
- kook de aardappelschijfjes in ca. 8 minuten gaar met wat zout
- snij intussen de prei in dunne reepjes, was ze en wok ze in wat olie in ca. 5 minuten samen met de kerrie en wat peper en zout
- snij de vis in grove stukken, bestrooi ze met peper en zout
- schil de appel en snij hem in dunne schijfjes, besprenkel deze met wat citroensap
- doe de gewokte prei in een ovenschaaltje en leg de stukken vis erin
- strooi de helft van de kaas erover
- leg de appelschijfjes hier bovenop
- en hier weer op de aardappelschijfjes; de rest van de kaas en een paar klontjes boter
- zet het schaaltje in de oven voor ongeveer 20 minuten