Ik zocht naar een recept met vis, waar ik Daizy over had horen praten, zij had iets gevonden op Smulweb, wat heel lekker was. Iets met creme fraiche.
Hmm, dat komt heus nog wel, als ik een keer niét vergeet ernaar te vragen! Intussen bedacht ik, na het snuffelen op het Internet, dít recept van een schotel, waarin ik witvisvisfilets kon verwerken.
Nu vind ikzelf aan Panga en Tilapia weinig smaak "zitten", maar dat kun je hiervoor zeker goed gebruiken, hoewel Koolvisfilet wat méér uitgesproken is, en kabeljouw natuurlijk helemaal lekker is. Voor een schotel als deze gaat mijn eigen voorkeur uit naar koolvis. Kabeljouw vind ik erg duur, en daarvan wil ik de smaak niet teveel "verpesten" met andere ingrediënten.
Ik weet, dat ik al een recept op mijn site heb staan met vis en prei (ons Han maakte dat toevallig deze week), maar ik had nu eens geen zin in een recept met alweer appel (dat had ik al in de zuurkoolschotel gegeten). Bovendien vind ik een lekkere puree over de schotel héérlijk, én gezond, want aardappelen hebben ook veel vitamines en voedingsstoffen, die we nodig hebben. Als je puree maakt met wat melk en zelfs een scheutje water om hem wat smeuïger te maken, dan zijn dat ook helemaal niet veel calorieën (die komen pas door toevoeging van klonten boter en plenzen slagroom - ik hoop dat ik erin ben geslaagd die toevoegingen behoorlijk onsmakelijk te laten klinken!!).
Dus, aan de slag met deze lekkere schotel, waarvoor je écht écht de goede kerrie moet gebruiken: die ik nog maar eens heb afgebeeld hierboven. Volgens mij heeft AH hem, maar in elk geval de Toko: neem meteen 2 zakjes mee, dan kun je even vooruit: ik ga zéker nog een recept met kip en een kerriesaus op de site zetten, waarvoor je hem ook weer nodig hebt!
Ingrediënten voor 2 personen:
Bereiding:
Hmm, dat komt heus nog wel, als ik een keer niét vergeet ernaar te vragen! Intussen bedacht ik, na het snuffelen op het Internet, dít recept van een schotel, waarin ik witvisvisfilets kon verwerken.
Nu vind ikzelf aan Panga en Tilapia weinig smaak "zitten", maar dat kun je hiervoor zeker goed gebruiken, hoewel Koolvisfilet wat méér uitgesproken is, en kabeljouw natuurlijk helemaal lekker is. Voor een schotel als deze gaat mijn eigen voorkeur uit naar koolvis. Kabeljouw vind ik erg duur, en daarvan wil ik de smaak niet teveel "verpesten" met andere ingrediënten.
Ik weet, dat ik al een recept op mijn site heb staan met vis en prei (ons Han maakte dat toevallig deze week), maar ik had nu eens geen zin in een recept met alweer appel (dat had ik al in de zuurkoolschotel gegeten). Bovendien vind ik een lekkere puree over de schotel héérlijk, én gezond, want aardappelen hebben ook veel vitamines en voedingsstoffen, die we nodig hebben. Als je puree maakt met wat melk en zelfs een scheutje water om hem wat smeuïger te maken, dan zijn dat ook helemaal niet veel calorieën (die komen pas door toevoeging van klonten boter en plenzen slagroom - ik hoop dat ik erin ben geslaagd die toevoegingen behoorlijk onsmakelijk te laten klinken!!).
Dus, aan de slag met deze lekkere schotel, waarvoor je écht écht de goede kerrie moet gebruiken: die ik nog maar eens heb afgebeeld hierboven. Volgens mij heeft AH hem, maar in elk geval de Toko: neem meteen 2 zakjes mee, dan kun je even vooruit: ik ga zéker nog een recept met kip en een kerriesaus op de site zetten, waarvoor je hem ook weer nodig hebt!
Ingrediënten voor 2 personen:
- ca. 3 ons visfilet (of zoveel als je lust): Koolvis of Panga/Tilapia
- 1 ui en 2 teentjes knoflook
- 1 flinke prei (2 ons) (of een zakje kant- en klare)
- 2 middelmatige winterwortels (in totaal 2,5 ons)
- 5 theelepels kerrie
- 1 klein bakje (1,25 dl.) halfvolle (demi) crème fraîche
- 1 pond ongeschilde of 4 ons geschilde puree-aardappelen;
- 1 dl. melk voor de puree
- zout en peper
- een klein haffeltje geraspte kaas
Bereiding:
- Zorg dat je de visfilets hebt ontdooid of doe dat in de magnetron
- Schil de aardappelen en kook ze in ca. 20 minuten gaar; Intussen:
- Snij de prei in ringetjes en snij de wortels in de lengte 2x doormidden en dan in dunne reepjes
- Snij de ui in kleine stukjes en rasp of pers hierbij de knoflook.
- zet de oven aan op 180 graden
- Pak een wok, giet er een scheut olie in en bak de ui en knoflook ongeveer 2 minuutjes
- Voeg dan de prei en wortel toe, en bak deze op niet té hoog vuur ook nog zo'n minuut of 4
- Bestrooi onder het bakken met de kerrie, en bestrooi met zout en peper. Laat nog 2 minuutjes bakken, doe dan het vuur uit en roer er de crème fraîche doorheen
- Doe de groenten in een ovenschaal
- leg de visfilets erop en bestrooi deze met zout en peper
- Giet de aardappelen af, doe de melk in de pan, laat die warm worden en stamp dan de aardappelen fijn met wat peper en zout. Als de puree te droog is: een scheutje warm water erbij.
- Verdeel de puree over de vis, en strooi er eventueel nog wat geraspte kaas overheen
- Zet in de oven en laat nog een kwartiertje door en door warm worden.