Je moet eigenlijk 2 keer per week vis eten, en dan nog het liefst vette vis. Dit is heel goed voor je afweersysteem, en dus voor je gezondheid.
Wat de warme maaltijd betreft, eten wij eigenlijk het meest zalm. Dat is een vette vis, en ook nog te betalen.
We zijn ook dol op gestoomde makreel: zo lekker, 's-zaterdagsmiddags, op een toastje met een klein likje mayonaise, wat peper en zout. Of garnalen, hetzelfde recept!! En wat te denken van haring! Superlekker én ook nog eens gezond.
Dus je kunt best aan die 2 keer per week komen, zonder elke week tweemaal bij de warme maaltijd vis te maken.
Het recept wat ik als eerste op de site zet, zijn visrolletjes. Dat recept kwam tot stand voor de kookavond "Italiaans koken" hier thuis. Ik vond én vind het nog steeds een super-recept om de smakeloze Tilapia-filets mee op smaak te brengen en er zelfs een feestelijk gerecht van te maken. Bovendien is het niet moeilijk te maken, én je hebt er alleen een ovenschaaltje voor nodig.
Visrolletjes: /visrolletje.html
Vispotje met prei en appel : /vispotje-met-prei-en-appel.html
Vis met tomaat en sjalot: /vis-met-tomaat-en-sjalot.html
Wokken met vis, bv tilapia : /visovenschotel-met-preiwortel-en-kerrie.html
Visschotel met prei/wortel/kerrie: /visovenschotel-met-preiwortel-en-kerrie.html
Wat de warme maaltijd betreft, eten wij eigenlijk het meest zalm. Dat is een vette vis, en ook nog te betalen.
We zijn ook dol op gestoomde makreel: zo lekker, 's-zaterdagsmiddags, op een toastje met een klein likje mayonaise, wat peper en zout. Of garnalen, hetzelfde recept!! En wat te denken van haring! Superlekker én ook nog eens gezond.
Dus je kunt best aan die 2 keer per week komen, zonder elke week tweemaal bij de warme maaltijd vis te maken.
Het recept wat ik als eerste op de site zet, zijn visrolletjes. Dat recept kwam tot stand voor de kookavond "Italiaans koken" hier thuis. Ik vond én vind het nog steeds een super-recept om de smakeloze Tilapia-filets mee op smaak te brengen en er zelfs een feestelijk gerecht van te maken. Bovendien is het niet moeilijk te maken, én je hebt er alleen een ovenschaaltje voor nodig.
Visrolletjes: /visrolletje.html
Vispotje met prei en appel : /vispotje-met-prei-en-appel.html
Vis met tomaat en sjalot: /vis-met-tomaat-en-sjalot.html
Wokken met vis, bv tilapia : /visovenschotel-met-preiwortel-en-kerrie.html
Visschotel met prei/wortel/kerrie: /visovenschotel-met-preiwortel-en-kerrie.html