Een tijdje geleden heb ik dit recept gemaakt, omdat ik tomaten overhad en geen trek had in een tomatensla. En nu zet ik het op mijn site, omdat ik toch wel medelijden heb met al die boeren die met een overschot zitten aan verse groenten. Ik moet er niet aan denken dat die doorgedraaid worden!! Ik hoop, dat ze dan eerst hun spullen aan de voedselbank geven!!!
Het past ook in een slankmakend dieet, zelfs al zit er kookroom in: écht, dat is heus af en toe niet erg. Het aantal calorieën in dit recept komt echt niet boven de 300 uit als je het met slankkookroom maakt!!!
Bovendien is het heel makkelijk, het is zó klaar, het is heel gezond, niet duur, lekker, én je hebt er niet teveel ingrediënten voor nodig. Nou, als dat niet precies een perfect recept is voor mijn site, dan weet ik het niet meer!!
Ingrediënten voor 2 personen:
Bereiding
Het past ook in een slankmakend dieet, zelfs al zit er kookroom in: écht, dat is heus af en toe niet erg. Het aantal calorieën in dit recept komt echt niet boven de 300 uit als je het met slankkookroom maakt!!!
Bovendien is het heel makkelijk, het is zó klaar, het is heel gezond, niet duur, lekker, én je hebt er niet teveel ingrediënten voor nodig. Nou, als dat niet precies een perfect recept is voor mijn site, dan weet ik het niet meer!!
Ingrediënten voor 2 personen:
- 50 ml. witte wijn (je kunt dat in zo'n klein flesje kopen van 250 ml.);
- 3 sjalotjes
- ongeveer 3 ons witvis (b.v. koolvisfilet of kabeljouwfilet); Zorg dat je die ontdooid hebt!!!!
- 4 tomaten
- 100 ml. slankkookroom, of slagroom
- zout en peper
- eventueel voor de leuke presentatie: wat peterselie
- En als je het het hebt, of wilt kopen: wat saffraandraadjes. Dit is niet echt nodig, maar geeft het gerecht wel een héél verfijnde smaak.
Bereiding
- Zet je oven aan op 175 graden (hetelucht: 160 graden)
- Als je de saffraan gebruikt: de draadjes weken in de witte wijn. Zo niet:
- pel de sjalotten, snijd ze in plakjes en bak ze op matig vuur ca. 3 minuten in wat olijfolie
- snijd intussen de vis in stukken en bestrooi de stukken met zout en peper
- gooi de sjalotten in een ovenschaaltje, doe de vis erbij, schenk de witte wijn en de room over de vis
- snij de tomaten in ongeveer 8 stukken en meng ze met de vis en de sjalot.Proef of er nog wat zout/peper of een half visbouillonblokje bij moet
- zet het ovenschaaltje in de oven en bak het 20 minuten in de oven.
- Eet met een lekker aardappeltje en bestrooi eventueel met peterselie.