Dit recept komt van het voorlichtingsbureau van brood, vandaar natuurlijk het brooddeeg!! Ik heb wel iéts veranderd natuurlijk, maar niet zoveel, hij is echt lekker!
Ingrediënten voor 4 personen
Bereiding:
Bereidingstijd: 15 minuten + 35 minuten in de oven
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 stronk broccoli, in kleine roosjes
- ca. 250 zalmfilet
- zout en
- versgemalen peper
- 1 eetlepel citroensap
- 6 sneetjes oud wit- of bruinbrood (die maak je door bv een halfje wit/bruin te kopen, ik koop casino wit/bruin, en 6 sneetjes even een minuutje op vol vermogen te verwarmen in de magnetron, laten afkoelen, en dan heb je oud brood!)
- 4 eieren
- 200 ml crème fraîche
- 250 ml melk
- 100 g geraspte belegen kaas
- 125 g kerstomaatjes
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Stoom de broccoliroosjes in 3-4 minuten beetgaar. Spoel ze in het vergiet af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken.
- Snijd de zalmfilet in blokjes en kruid ze met zout, peper en 1 eetlepel citroensap.
- Verkruimel het brood met korst in de keukenmachine.
- Klop in een kom met een vork de eieren los met crème fraîche en melk en meng het broodkruim en de kaas erdoor.
- Meng hier een geperst teentje knoflook doorheen
- Doe dit mengsel in een ingevette taartvorm van 26 cm.
- Verdeel de blokjes zalm met de broccoliroosjes, de kerstomaatjes en de plakjes van het andere teentje knoflook erin.
- Strooi er nog wat zout en peper over en bak de taart in de oven in 35 minuten goudbruin en gaar.
Bereidingstijd: 15 minuten + 35 minuten in de oven