Deze stoofschotel is een van mijn favorieten geworden: de smaak van mosterd en bier is zo lekker pittig en anders, en ook weer een zoetje erin van wat bruine suiker en wat peperkoek. Lekker!!
Ingrediënten voor 2 personen:
Bereiding:
Ook deze stoofpot, zoals alle stoofpotten met vlees, kun je heel goed invriezen, dus misschien is het makkelijk als je de ingrediënten voor dit recept verdubbelt en de helft invriest!
Ingrediënten voor 2 personen:
- ca. 350 gram stoofvlees
- 1 eetlepel bloem
- 2 uien
- 1 eetlepel tomatenketchup of tomatenpuree
- 1 kleine eetlepel mosters
- 1 eetlepel bruine suiker
- 1 laurierblaadje
- 2 dl. pils
- 1,5 dl. warm water
- 1/2 bouillonblokje
- 2 plakjes peperkoek
Bereiding:
- snijd het vlees in stukken van ongeveer 3 cm. en dep ze droog met wat keukenpapier
- bestrooi met het zout en peper en de bloem
- snij de uien in stukjes
- verhit wat olie in een pan en bak het vlees ongeveer 5 minuten
- voeg dan de uien toe en bak nog 5 minuten
- doe er de tomatenketchup bij, laat even meebakken (om het zuur eraf te halen) en doe er dan de mosterd, laurier, suiker bij
- voeg de pils, het water en het halve bouillontabletje toe
- laat dit ongeveer 2,5 uur stoven (trek een half uurtje voor je gaat eten de peperkoek aan stukken - dit is minder erg dan het klinkt - en gooi dit bij de stoofschotel als die dus nog een half uurtje moet stoven)
Ook deze stoofpot, zoals alle stoofpotten met vlees, kun je heel goed invriezen, dus misschien is het makkelijk als je de ingrediënten voor dit recept verdubbelt en de helft invriest!