Spinazie
Er zijn zakken spinazie te koop die al gewassen zijn. Ze zijn 300 of 400 gram, en omdat spinazie altijd heel erg slinkt, neem ik 1 zak per persoon. Ik wok ze per zak in een beetje olie. Daarna doe ik het in een vergiet, wok de 2e zak en laat ook die in de wok slinken. De blaadjes moeten donker en zacht geworden zijn (niet veel langer dan 3 minuten!). Als alles in het vergiet zit, dan druk ik met een lepel het vocht er zoveel mogelijk uit, en knip of snij de spinazie een beetje kleiner. Dan in een schaal, bestrooien met zout en peper en nootmuskaat.
Ik vind het lekker om, als we gewoon op deze manier spinazie eten, samen met de aardappelen een eitje te koken, dat fijn te prakken en door de spinazie te roeren.
Maar diepvriesspinazie is ook makkelijk en goed.
Spinaziesalade:
Maak eerst de dressing:
een dessertlepel honing in de slakom doen (als je geen honing hebt, dan suiker). Zout en peper eroverheen strooien en eventueel een tl. mosterd + een tl. provencaalse- of italiaanse kruiden.. Dan 2 el. (balsamico-)azijn, en 4 el. olie (het lekkerst is: 2 el. walnootolie en 2 el. olijfolie).
Deze ingrediënten goed door elkaar kloppen met een lepel of vork, zodat de dressing een beetje dikker wordt. Als je het te zuur vindt, nog 1 el. olijfolie toevoegen.
Doe een kleine zak spinazie in de kom bij de dressing. Schil een appel óf een peer, snij in stukjes en doe bij de spinazie. Doe ongeveer 50 gram walnoten in een plastic zakje, sla deze met bv. een steelpan fijn, en doe deze ook bij de spinazie. Tot slot nog ca. 50 gram blauwschimmelkaas of feta in stukjes breken, erbij “gooien” en alles goed door elkaar husselen: héérlijk!
Er zijn zakken spinazie te koop die al gewassen zijn. Ze zijn 300 of 400 gram, en omdat spinazie altijd heel erg slinkt, neem ik 1 zak per persoon. Ik wok ze per zak in een beetje olie. Daarna doe ik het in een vergiet, wok de 2e zak en laat ook die in de wok slinken. De blaadjes moeten donker en zacht geworden zijn (niet veel langer dan 3 minuten!). Als alles in het vergiet zit, dan druk ik met een lepel het vocht er zoveel mogelijk uit, en knip of snij de spinazie een beetje kleiner. Dan in een schaal, bestrooien met zout en peper en nootmuskaat.
Ik vind het lekker om, als we gewoon op deze manier spinazie eten, samen met de aardappelen een eitje te koken, dat fijn te prakken en door de spinazie te roeren.
Maar diepvriesspinazie is ook makkelijk en goed.
Spinaziesalade:
Maak eerst de dressing:
een dessertlepel honing in de slakom doen (als je geen honing hebt, dan suiker). Zout en peper eroverheen strooien en eventueel een tl. mosterd + een tl. provencaalse- of italiaanse kruiden.. Dan 2 el. (balsamico-)azijn, en 4 el. olie (het lekkerst is: 2 el. walnootolie en 2 el. olijfolie).
Deze ingrediënten goed door elkaar kloppen met een lepel of vork, zodat de dressing een beetje dikker wordt. Als je het te zuur vindt, nog 1 el. olijfolie toevoegen.
Doe een kleine zak spinazie in de kom bij de dressing. Schil een appel óf een peer, snij in stukjes en doe bij de spinazie. Doe ongeveer 50 gram walnoten in een plastic zakje, sla deze met bv. een steelpan fijn, en doe deze ook bij de spinazie. Tot slot nog ca. 50 gram blauwschimmelkaas of feta in stukjes breken, erbij “gooien” en alles goed door elkaar husselen: héérlijk!