Sperziebonen.
Wie lust ze eigenlijk niet?? Ze zijn altijd verkrijgbaar, alhoewel het Nederlandse oogstseizoen in juli/augustus ligt. Dan zijn ze het goedkoopst. De kinderen vinden ze allemaal heerlijk, en je kunt er ontzettend veel mee doen. Bij eenpansgerechten staat onze veel gegeten Sperziebonenschotel, jammie!!
Ik begin op deze pagina maar eens met een sperziebonensalade, die is namelijk altijd lekker: zowel in de zomer als in de winter.
Sperziebonensalade
Ingrediënten: (voor 2 à 3 personen)
Bereiding:
Tip: het is ook lekker hierdoorheen een handje door-de-helft-gesneden cherrytomaatjes te doen.
Wie lust ze eigenlijk niet?? Ze zijn altijd verkrijgbaar, alhoewel het Nederlandse oogstseizoen in juli/augustus ligt. Dan zijn ze het goedkoopst. De kinderen vinden ze allemaal heerlijk, en je kunt er ontzettend veel mee doen. Bij eenpansgerechten staat onze veel gegeten Sperziebonenschotel, jammie!!
Ik begin op deze pagina maar eens met een sperziebonensalade, die is namelijk altijd lekker: zowel in de zomer als in de winter.
Sperziebonensalade
Ingrediënten: (voor 2 à 3 personen)
- 3 ons sperziebonen
- 1 niet te grote rode ui
- 100 tot 150 gram feta
- 3 eetlepels fijngeknipte basilicum
- 2 eetlepels rode wijnazijn
- 4 eetlepels olijfolie
- peper en zout
Bereiding:
- Stoom de schoongemaakte en doormidden gesneden boontjes beetgaar (ca. 5 à 6 minuten), naar eigen smaak
- Snij de ui héél fijn: eerst doormidden en dan in halve ringen
- Vermeng in een kom de azijn met de olie en de peper en zout
- Doe hier de warme boontjes en de ui bij en meng deze goed
- kruimel er de feta overheen en de basilicum en meng deze ook
Tip: het is ook lekker hierdoorheen een handje door-de-helft-gesneden cherrytomaatjes te doen.
Hier klikken om te bewerken.