Dit is een heerlijke (vegetarische) maaltijdsoep met zoete aardappelen. Hij is een beetje pittig, en dus héél lekker met wat (stok-) brood erbij om te soppen (erg hè!)
Hij is genoeg voor om als maaltijd te dienen voor 2 personen. Wat je over hebt eet je de volgende dag lekker op!!)
Ingrediënten:
- 1 ui
- 4 tenen knoflook
- 6 cm. verse gember
- 3 tl sereh-poeder
- 1 el limoen- of citroensa
- 4 eetlepels olie
- 1 kilo zoete aardappel
- 4 dl kokosmelk (uit blik)
- 4 dl. groentebouillon (1 bouillonblokje)
Bereiding:
- meng in een keukenmachine, de ui, knoflook, gember en sereh met 2 eetlepels olie tot een papje;
- verhit de rest van de olie in een wok, en fruit hierin het papje 5 minuten
- Schil intussen de aardappels en snij in grove stukken
- voeg de zoete aardappel, kokosmelk en bouillon toe aan de ui etc., goed roeren en in ca. 25 minuten gaar laten worden op laag vuur.
- pureer de soep met een staafmixer of in de blender
Succes en eet smakelijk!!
Hij is genoeg voor om als maaltijd te dienen voor 2 personen. Wat je over hebt eet je de volgende dag lekker op!!)
Ingrediënten:
- 1 ui
- 4 tenen knoflook
- 6 cm. verse gember
- 3 tl sereh-poeder
- 1 el limoen- of citroensa
- 4 eetlepels olie
- 1 kilo zoete aardappel
- 4 dl kokosmelk (uit blik)
- 4 dl. groentebouillon (1 bouillonblokje)
Bereiding:
- meng in een keukenmachine, de ui, knoflook, gember en sereh met 2 eetlepels olie tot een papje;
- verhit de rest van de olie in een wok, en fruit hierin het papje 5 minuten
- Schil intussen de aardappels en snij in grove stukken
- voeg de zoete aardappel, kokosmelk en bouillon toe aan de ui etc., goed roeren en in ca. 25 minuten gaar laten worden op laag vuur.
- pureer de soep met een staafmixer of in de blender
Succes en eet smakelijk!!