Zoals beloofd een recept voor als je een pot geroosterde paprika's overhebt van het maken van het pannenkoek-borrelhapje.
Ook als je dit recept niet hebt gemaakt, kan ik je aanraden deze soep eens te proberen. Hij is door de paprika's en de cayennepeper best een beetje aan de pittige kant, wat ikzelf erg lekker vind.
Ook is hij door het gebruik van de visfond een beetje luuks. Voor een minder-dure versie zou je ook gewoon visbouillonblokjes kunnen gebruiken. Proef dan extra, of je nog wat peper/zout of cayennepoeder erbij moet doen.
Vanwege de kleur is dit soepje ook heel geschikt om als amuse in een klein glaasje te schenken met b.v. een blaadje basilicum ofzo.
Ingrediënten voor 4 personen (dan heb je wel een flink bord).
Bereiding
Eet smakelijk!!
Ook als je dit recept niet hebt gemaakt, kan ik je aanraden deze soep eens te proberen. Hij is door de paprika's en de cayennepeper best een beetje aan de pittige kant, wat ikzelf erg lekker vind.
Ook is hij door het gebruik van de visfond een beetje luuks. Voor een minder-dure versie zou je ook gewoon visbouillonblokjes kunnen gebruiken. Proef dan extra, of je nog wat peper/zout of cayennepoeder erbij moet doen.
Vanwege de kleur is dit soepje ook heel geschikt om als amuse in een klein glaasje te schenken met b.v. een blaadje basilicum ofzo.
Ingrediënten voor 4 personen (dan heb je wel een flink bord).
- 1 pot gegrilde paprika's (of 1 pot -1 stuks)
- 1 ui, 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 2 potten visfond (van 380 ml.), aanvullen tot 1 liter
- evtl. naar smaak nog een visbouillonblokje
- wat cayennepeper, zout
- 2 eetlepels maizena
- voor de garnering: 2 eetlepels fijngehakte bieslook of wat fijngesneden peterselie of basilicum (dat moet je écht pas op het bord doen als je de soep daarin hebt geschept, want anders blijft het kruid het niet groen.
- eventueel: 1 dl. slagroom, lobbig geklopt, ook als garnering. Schep de soep in de borden, voeg per bord een eetlepel room toe (in het midden), en dan pas bestrooien met bieslook/peterselie/basilicum
Bereiding
- Laat de paprika uitlekken en snij de ui in stukjes
- verwarm wat olie in een pan, doe de uisnippers erbij en rasp de teentjes knoflook erboven. Laat 3 minuten niet al te hard bakken
- voeg de tomatenpuree erbij en laat ook deze een minuutje meebakken
- doe de paprika's erbij en de visfond, aangevuld met water en laat het 25 minuten doorkoken
- Pureer met de staafmixer en doe er dan wat cayennepeper bij (oppassen, want dit is héét!)
- vermeng de maizena met ca. 3 eetlepels water, breng de soep aan de kook, voeg de maizena toe en laat nog een minuutje doorkoken
- proef nu af: kijk of er peper/zout of nog eventueel een visbouillonblokje bij moet
- Voor je gaat serveren: de slagroom kloppen en de kruiden knippen en de borden opmaken.
Eet smakelijk!!