Als er iéts is waarvoor je mij kunt wakkermaken, dan is het wel voor sla. Dól ben ik erop, en gelukkig mijn huisgenoten ook. Zelfs onze Robbert, die nogal kritisch kan zijn (hmmmm, zacht uitgedrukt!), vindt sla heerlijk.
De winter is natuurlijk echt geen seizoen voor sla en salades, maar ik wil hier nu toch mijn basis-dressing geven. Bij de ovenschotels die ik 's-winters maak, vind ik een bak sla zowat onmisbaar voor het frisse smaakje.
Daar komt ie dan: voor een flinke krop sla (waarbij de Romaine sla mijn voorkeur heeft, maar ik vind eigenlijk alles lekker, behalve dan misschien ijsbergsla, die wel een knisperig blaadje heeft, maar dan weer geen smaak, jammer!)
SLADRESSING
Ingrediënten:
- Een flinke eetlepel honing;
- een flinke theelepel scherpe mosterd
- zout/peper/een theelepel italiaanse- of provencaalse kruiden
- 3 eetlepels balsamico- (of rode of witte wijn)azijn
- (3 eetlepels walnoten olie)
- 3 eetlepels olijfolie en als je geen walnotenolie hebt, dan 6 eetlepels olijfolie
(het is dus 2x zoveel olie als dat je er azijn in doet; die verhouding moet je ongeveer aanhouden).
Alle ingredienten goed door elkaar “kloppen” met een lepel of vork.
Dit is een basisdressing. Heel lekker in de sla zijn ook:
- geroosterde pijnboompitten (in een droog koekenpannetje op middelhoog vuur de pitten bruin laten worden: wel erbij blijven en af en toe omschudden, want als de verbranden zijn ze héél vies);
- uitgebakken spekjes;
- stukjes komkommer, tomaat, gekookt ei
- wat knoflook, een halve rode ui of wat bieslook
/salade-caprese.html
De winter is natuurlijk echt geen seizoen voor sla en salades, maar ik wil hier nu toch mijn basis-dressing geven. Bij de ovenschotels die ik 's-winters maak, vind ik een bak sla zowat onmisbaar voor het frisse smaakje.
Daar komt ie dan: voor een flinke krop sla (waarbij de Romaine sla mijn voorkeur heeft, maar ik vind eigenlijk alles lekker, behalve dan misschien ijsbergsla, die wel een knisperig blaadje heeft, maar dan weer geen smaak, jammer!)
SLADRESSING
Ingrediënten:
- Een flinke eetlepel honing;
- een flinke theelepel scherpe mosterd
- zout/peper/een theelepel italiaanse- of provencaalse kruiden
- 3 eetlepels balsamico- (of rode of witte wijn)azijn
- (3 eetlepels walnoten olie)
- 3 eetlepels olijfolie en als je geen walnotenolie hebt, dan 6 eetlepels olijfolie
(het is dus 2x zoveel olie als dat je er azijn in doet; die verhouding moet je ongeveer aanhouden).
Alle ingredienten goed door elkaar “kloppen” met een lepel of vork.
Dit is een basisdressing. Heel lekker in de sla zijn ook:
- geroosterde pijnboompitten (in een droog koekenpannetje op middelhoog vuur de pitten bruin laten worden: wel erbij blijven en af en toe omschudden, want als de verbranden zijn ze héél vies);
- uitgebakken spekjes;
- stukjes komkommer, tomaat, gekookt ei
- wat knoflook, een halve rode ui of wat bieslook
/salade-caprese.html