Dé feesttaart voor de winter!!

Deze taart vindt onze Robbert héérlijk, en dat wil wat zeggen: je krijgt dat kind niet dik, al had je het graag. Naast appeltaart is dit wel zijn favoriet.
Vandaar dat ik hem regelmatig maak, want welke moeder doet zijn kind nu niet graag een plezier!!
Hij lijkt moeilijk te maken, maar dat is écht niet waar: je bakt een ronde "koek" in de oven, snijdt hem in 3 delen met een broodmes, en dan gewoon vullen. Gewoon proberen, want hij is superlekker.
Het recept:
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Vandaar dat ik hem regelmatig maak, want welke moeder doet zijn kind nu niet graag een plezier!!
Hij lijkt moeilijk te maken, maar dat is écht niet waar: je bakt een ronde "koek" in de oven, snijdt hem in 3 delen met een broodmes, en dan gewoon vullen. Gewoon proberen, want hij is superlekker.
Het recept:
Ingrediënten:
- 6 eieren
- 150 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 80 gram bloem
- 60 gram maizena
- 60 gram cacao
- 1 grote pot kersen zonder pit
- 0,5 liter slagroom + 2 zakjes vanillesuiker
- Kirsch (ongeveer 7 eetlepels)
- Hagelslag (het mooiste is donkere hagelslag) en eventueel wat gesuikerde kersen of toefjes slagroom. Als je het nog wat échter/mooier wil doen, kun je natuurlijk ook pure chocola over de taart raspen (wordt bij mij altijd wel een rommeltje, vandaar de hagelslag)
Bereidingswijze:
- Klop de eieren met de 150 gram suiker en 1 zakje vanillesuiker voor ongeveer 8 minuten goed luchtig.
- Zet de oven aan op 175 graden.
- Vet een springvorm van 26 cm. in met boter of iets anders vettigs en bestuif hem met wat bloem of poedersuiker
- Zeef boven een bakje de bloem, de maizena en de cacao.
- Voeg dit mengsel beetje bij beetje bij de geklopte eieren en schep door elkaar (niet roeren, maar scheppen).
- Zet in het midden van de oven en bak de taart 40 minuten.
- na 40 minuten: de oven uitzetten, de deur van de oven openzetten, en de vorm er nog 10 minuten in laten staan. Dan eruit halen, de rand van de springvorm verwijderen, en de taart laten afkoelen.
- Intussen: de kersen laten uitlekken in een zeef en een beetje droogdeppen met wat keukenpapier.
- De slagroom stijfkloppen met 4 eetlepels Kirsch en 2 zakjes vanillesuiker. Even wegzetten in de koelkast.
- Dan 2 borden klaarzetten en een schaal waarop je de taart wilt presenteren. De taart overlangs met een broodmes in 3 stukken snijden, van de vorm afhalen en ook het onderste stuk op de schaal leggen.
- De stukken elk besprenkelen met ca. 1 eetlepel Kirsch (ik sprenkel gewoon wat met mijn duim voor het grootste gedeelte op de opening van de fles, zodat het wat makkelijker over de taart verdeeld kan worden)
- Dan: het onderste stuk besmeren met 1/3e van de slagroom en de helft van de kersen erover verdelen (niet teveel in het midden, want daar zijn de punten die je straks snijdt, het dunst). Dan de 2e taartlaag op de 1e leggen en weer 1/3e gedeelte van de slagroom erop strijken en de rest van de kersen. Tot slot de 3e taartlaag erop leggen, en besmeren met de rest van de slagroom, bestrooien met de hagelslag en eventueel versieren met gesuikerde kersen (bigarraux), of toefjes slagroom uit een spuitbus.