Puree, eenvoudig en Puree met knolselderie
Voor 2 personen (ca. 25 minuten)
Ingrediënten:
Bereiding:
Goed om te weten:
Je puree wordt “kauwgom” als je de aardappelen gaat stampen met een koude vloeistof, én als je de aardappelen met een staafmix of in een keukenmachine té snel fijnmaakt.
Aardappel/knolselderiepuree - 4 personen (ca. 25 minuten)
Ingrediënten:
Bereiding:
Ingrediënten:
- 1/2e kilo kruimige aardappelen (of 4 ons kant- en klare kruimige aardappelen);
- 1 dl. melk
- zout/peper/nootmuskaat
- Wat meer luxe: 1 dl. melk vervangen door creme fraiche en/of: een klontje boter toevoegen.
Bereiding:
- Schil en kook de aardappelen gaar in water met zout (ca. 20 minuten)(bij kant-en klare voorgekookte aardappelen even op de verpakking kijken hoe lang ze moeten koken);
- Giet ze af, zet ze terug op een klein vuurtje
- Doe de melk in de pan bij de aardappelen, verwarm deze op het vuur, voeg zout en peper toe en stamp, als je ziet dat de melk warm is, de aardappelen fijn;
Goed om te weten:
Je puree wordt “kauwgom” als je de aardappelen gaat stampen met een koude vloeistof, én als je de aardappelen met een staafmix of in een keukenmachine té snel fijnmaakt.
Aardappel/knolselderiepuree - 4 personen (ca. 25 minuten)
Ingrediënten:
- 1/2 pond knolselderie en 1/2 pond kruimige aardappelen
- 1 sjalot, een theelepeltje gedroogde tijm (of 1 takje verse) en 1 blaadje laurier
- kippenbouillon of –fond (of gewoon water) Dus: de aardappelen/knolselderie met net zoveel water in een pan doen, dat de de massa nét niet onderstaat. Dan een bouillonblokje erbij doen.
- ca. 1 dl melk (of voor een méér luxe versie: 1 dl. crème fraiche)
- peper, zout en nootmuskaat.
Bereiding:
- Schil en snijd de knolselderie en aardappelen in stukken en kook ze gaar in het water met wat zout, (of de bouillon) en de sjalot, de tijm en de laurier. Dit duurt ongeveer 20 minuten
- Giet af, maar een gedeelte daarvan in een kommetje, de rest in de gootsteen, verwijder het takje tijm en de laurier.
- Voeg de melk toe, zet de pan op een klein vuur en verwarm de melk vóórdat je gaat stampen. Als het nog te droog is, voeg dan nog wat bouillon toe.
- Nog wat zout, peper en nootmuskaat erbij naar smaak.