Héle makkelijke taart met pruimen of appels
Toen ik voor de eerste keer dit recept maakte, stond ik bijna te lachen over dit makkelijke recept: ongelooflijk: alles in een kom gooien, door elkaar mixen en klaar is kees. Het fruit erin duwen en de oven in, en het is nog lekker ook.
Héél veel succes ermee!!
Ingrediënten:
Deeg:
Oven voorverwarmen op 180 graden.
Springvorm van 24 cm. met boter invetten en met wat bloem of paneermeel bestrooien. Pruimen in tweeën snijden en pit verwijderen. Of appels schillen, klokhuis verwijderen en in achten snijden.
Bereiding:
Ingrediënten voor het deeg in een kom door elkaar mixen. Deeg in de vorm doen. Halve pruimen of appels over het deeg verdelen (goed vullen, ook onder het deeg duwen). Eventueel het amandelschaafsel met de suiker eroverheen strooien.
Ongeveer 40 - 45 minuten bakken net onder het midden in de oven tot de taart mooi goudbruin is.
Serveertips
Bestrooi de taart met wat poedersuiker en geef er eventueel slagroom bij.
Héél veel succes ermee!!
Ingrediënten:
Deeg:
- 125 g zachte boter
- 150 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 3 eieren
- 2 theelepels kaneel
- 200 g bloem + wat voor de vorm
- 50 g maïzena
- 2 tl bakpoeder ( je kunt ook in plaats van bloem zelfrijzend bakmeel gebruiken; dan geen bakpoeder)
- 150 gram kwark of griekse yoghurt
- wat zout
- 750 gram zoete blauwe pruimen of 5 appels.
Oven voorverwarmen op 180 graden.
Springvorm van 24 cm. met boter invetten en met wat bloem of paneermeel bestrooien. Pruimen in tweeën snijden en pit verwijderen. Of appels schillen, klokhuis verwijderen en in achten snijden.
Bereiding:
Ingrediënten voor het deeg in een kom door elkaar mixen. Deeg in de vorm doen. Halve pruimen of appels over het deeg verdelen (goed vullen, ook onder het deeg duwen). Eventueel het amandelschaafsel met de suiker eroverheen strooien.
Ongeveer 40 - 45 minuten bakken net onder het midden in de oven tot de taart mooi goudbruin is.
Serveertips
Bestrooi de taart met wat poedersuiker en geef er eventueel slagroom bij.