Ovenschotel met prei (ca. 30 minuten) - voor 2 personen
Deze schotel is altijd een succes geweest bij de jongens. En dat wil best wat zeggen, vooral bij het jongste "exemplaar". Bovendien is prei heel erg gezond, en ontzettend goed voor je darmflora. Natuurlijk, zoals bij alle recepten die op mijn site staan, vind ik hem zelf ook heel lekker. Het recept is van een vriendin, en omdat het zo goed beviel en een echte klassieker werd op mijn menu, heb ik er nooit iets aan willen veranderen.
Als je niet zoveel tijd hebt, kun je de prei al gesneden kopen, en zijn er aardappels te koop die al voorgekookt en kruimig zijn, die je in 10 minuten kunt gaarkoken en dan tot puree stampen.
Als je zelf prei snijdt, of zelf aardappels schilt en kookt, kost deze schotel wat méér tijd!
Ingrediënten:
Bereiding:
Tip: Voor degenen onder ons die geen last hebben van overtollige kilo's, of als je een keertje wat kan/wil zondigen, is het heel lekker, om een half bakje gerookte spekjes met het gehakt mee te bakken.
Deze schotel is altijd een succes geweest bij de jongens. En dat wil best wat zeggen, vooral bij het jongste "exemplaar". Bovendien is prei heel erg gezond, en ontzettend goed voor je darmflora. Natuurlijk, zoals bij alle recepten die op mijn site staan, vind ik hem zelf ook heel lekker. Het recept is van een vriendin, en omdat het zo goed beviel en een echte klassieker werd op mijn menu, heb ik er nooit iets aan willen veranderen.
Als je niet zoveel tijd hebt, kun je de prei al gesneden kopen, en zijn er aardappels te koop die al voorgekookt en kruimig zijn, die je in 10 minuten kunt gaarkoken en dan tot puree stampen.
Als je zelf prei snijdt, of zelf aardappels schilt en kookt, kost deze schotel wat méér tijd!
Ingrediënten:
- 2 ons rundergehakt
- 2 flinke preien (in reepjes snijden) of 4 ons kant-en klaar gesneden
- puree van 4 ons kant- en klare aardappels (als je ze zelf schilt, 5 ons met schil), of ca. 3 ons aardappelschijfjes
- 75 gram geraspte kaas
Bereiding:
- Doe de oven aan op 200 graden.
- Kook de aardappels gaar met wat zout (10 minuten voor de kant- en klare exemplaren, en 20 minuten voor de zelf geschilde)…..intussen:
- Bak het gehakt met wat olie rul in een wok, bestrooi dat met zout en peper en doe het daarna in een ovenschaal
- In dezelfde wok: doe wat olie erbij (ca. 1 el) en bak nu de preireepjes voor 5 minuten en verdeel ze op het gehakt
- Maak de puree door de aardappels te stampen met wat melk (zie bij de groenten "puree maken" )
- Verdeel ook dit over de prei
- Strooi er de kaas overheen en zet 15 à 20 minuten in de oven.
Tip: Voor degenen onder ons die geen last hebben van overtollige kilo's, of als je een keertje wat kan/wil zondigen, is het heel lekker, om een half bakje gerookte spekjes met het gehakt mee te bakken.