Hoewel je natuurlijk overal pindasaus kunt kopen, is deze versie héél makkelijk te maken en (vind ikzelf) héél lekker. Ik heb de hoeveelheid sambal niet te groot gemaakt, sommige mensen houden niet zo van heet, maar ikzelf doe er altijd wat extra's in.
Ingrediënten:
Bereiding:
Ingrediënten:
- ½ pot pindakaas
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 eetlepel sambal
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel azijn
- 1 eetlepel suiker
- 1 bouillonblok
- ketjap naar smaak, scheut citroensap (minstens een halve citroen, uitgeperst)
- kokend water
- scheut olie
Bereiding:
- De uien en knoflook fijnmaken en in een pannetje ongeveer 3 minuten laten bakken in de olie.
- Toevoegen: sambal, mosterd, azijn, suiker, bouillonblok en pindakaas en net zoveel kokend water tot de juiste dikte is bereikt.
- Op smaak maken met de ketjap en citroensap (goed blijven roeren).
- Vóór gebruik verwarmen, maar niet meer laten koken.