Pastasaus met ansjovis en paprika (onder andere!)
Ingrediënten voor 2/3 personen:
Bereiding:
Kook intussen de pasta!!
Eet smakelijk
(lekker met sla/komkommer/tomatensla)
Ingrediënten voor 2/3 personen:
- 1 middelgrote ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode paprika
- 1 blikje ansjovisfilets (- wat je eventueel gebruikt hebt voor de visrolletjes)
- 1 blikje tomaatblokjes
- 1 niet te grote winterwortel
- 125 ml. witte wijn (zo'n klein flesje van 250 ml. koop je bij elke super voor weinig!)
- 1 theelepeltje chilipoeder, of wat verkruimelde gedroogde chili
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 10 zwarte olijven in schijfjes
- 3 theelepels kappertjes
- 1 blikje tonijn op water of olie
Bereiding:
- Snij de ui in stukjes en rasp de knoflook erbij
- snij de paprika in blokjes
- doe wat olie in een wok, voeg de ui/knoflook en paprika toe en laat even op niet te hoog vuur glazig worden
- snij de ansjovisjes fijn en voeg die toe, laat zoveel mogelijk smelten door ze goed erdoorheen te roeren
- snij intussen de wortel aan hele dunne reepjes (een paar repen in de lengte snijden en die in kleine reepjes)
- Voeg de wortel toe en het blik tomatenblokjes + de chili en oregano
- laat deze even een paar minuten (3) minuten meebakken
- doe er dan de wijn bij en breng alles weer aan de kook. Zet wat lager, maar niet helemaal klein en laat al borrelend zo'n 15 minuten doorkoken
- doe er dan de olijven, kappertjes en tonijn bij, warm dit nog even door en proef of er nog peper en zout bij moet.
Kook intussen de pasta!!
Eet smakelijk
(lekker met sla/komkommer/tomatensla)