Voor een feestje zocht ik een nieuw hapje (natuurlijk), en mijn blik viel op dit hapje uit een hapjesboek dat hier in de kast staat en waarin ik véél te weinig kijk. Het is echt niet moeilijk om te maken: je maakt een beslag, bakt in een koekenpannetje kleine pannenkoekjes van zo'n 5 cm. doorsnee en als ze afgekoeld zijn, dan vul je ze, vouwt ze om de vulling heen en steekt er een prikker door. Dat ziet er specta uit op een mooie schaal, en het is ook nog eens lekker.
Je doet ongeveer een half uurtje over het maken van de pannenkoekjes, en nog eens zo'n 20 minuten over het vullen ervan. Je kunt dat bakken héél goed vantevoren doen, ze zijn zelfs heel geschikt om in te vriezen en op de dag van je feestje tevoorschijn te halen en te vullen. Dát kun je op de dag doen, dus geen geklieder op je feestje zelf!
Hier is het recept:
Voor de koekjes:
Voor de vulling:
Bereiding:
Voor het vullen:
Je doet ongeveer een half uurtje over het maken van de pannenkoekjes, en nog eens zo'n 20 minuten over het vullen ervan. Je kunt dat bakken héél goed vantevoren doen, ze zijn zelfs heel geschikt om in te vriezen en op de dag van je feestje tevoorschijn te halen en te vullen. Dát kun je op de dag doen, dus geen geklieder op je feestje zelf!
Hier is het recept:
Voor de koekjes:
- 1 gegrilde rode paprika uit een pot (van de rest maak je een soepje, dat recept zet ik nog op mijn site!)
- ca. 130 gram mais uit blik, uitgelekt
- 1 eetlepel bieslook, fijngeknipt
- 125 gram bloem
- 2 theelepels baksoda (kun je in elk geval bij de Toko krijgen, maar ook bij een Turk of een grote AH), en een snufje zout
- 3,2 dl. karnemelk
- 1 ei
- 50 gram boter, gesmolten
Voor de vulling:
- ca. 200 gram zachte geitenkaas, of roomkaas
- ongeveer 1 ons rauwe ham, of gerookte zalm, in reepjes
- sprietjes bieslook voor de garnering.
Bereiding:
- Haal 1 paprika uit de pot en dep deze droog met wat keukenpapier, snij in kleine (1/2e cm) stukjes
- laat de maiskorrels uitlekken en knip de bieslook fijn.
- smelt de boter in de magnetron
- klop het ei los in een bakje en meng dit met de karnemelk en de boter
- Zeef de bloem, meng hem met het zout en de baksoda; giet er dan de vloeistof bij en roer tot een glad beslag
- Schep ook de paprika, mais en bieslook erdoor, maar niet meer veel roeren!
- Verhit wat olie in een koekenpan van zo'n 22 cm. en schep met een kleine eetlepel 6 kleine bergjes in de pan met wat tussenruimte
- Laat deze aan één kant bakken, tot er blaasjes verschijnen op de bovenkant en je ziet, dat ze wat droger beginnen te worden
- draai ze om en laat ook de andere kant mooi bruin worden
- Leg ze op een bord en laat afkoelen. Bak zo al het beslag op.
Voor het vullen:
- Smeer een theelepel zachte kaas op elk pannenkoekje en druk hierin een reepje ham of zalm. Leg er 2 sprietjes bieslook op en vouw dubbel. Steek nu aan een prikker.