Ovenschotel met spinazie
Ingredienten voor 2 personen:
Bereiding:
Eet smakelijk!!
- een zak spinazie van 400 gram (of een pak diepvriesspinazie)
- 1 ons bacon
- ca. 3 ons voorgekookte aardappelschijfjes (anders even 5 minuten koken)
- 3 eieren
- 2 dl. kookroom , zout en peper
- 1 ui en
- 1 teentje knoflook
- 1 ons geraspte kaas
Bereiding:
- Laat de diepvriesspinazie ontdooien, als je diepvries gebruikt.
- Kook 2 eieren in 8 minuten hard
- Verwarm de oven op 200 graden
- snij de ui aan stukjes en rasp de knoflook of pers hem uit
- Leg in een ovenschaal de aardappelschijfjes
- Bak de ui en knoflook ongeveer 4 minuten en leg dit op de aardappelschijfjes
- Bak de baconplakjes knapperig in een koekenpan en leg ze op de aardappels met ui en knoflook
- Wok de verse (wilde) spinazie héél even tot hij ietsjes slinkt en leg deze weer op de bacon
- snij de 2 hardgekookte eieren in plakjes en leg die op de spinazie
- Meng de kookroom met het overgebleven ei, klop dit even los, doe er zout en peper in en giet dit mengsel over de schotel
- strooi hier de geraspte kaas overheen
- zet 30 minuten in de oven.
Eet smakelijk!!