Een ovenschotel, waarin vette vis is verwerkt: eigenlijk moet je die elke week 2x eten (die vis dan hè!). Hier in elk geval een recept voor één keertje!
Ingrediënten voor 2 personen:
Voor de puree:
Voor wat er onder de puree moet:
Bereiding
Eet smakelijk!!
Ingrediënten voor 2 personen:
Voor de puree:
- 400 gram geschilde aardappelen (mét schil is dat dan ongeveer een pond)
- 1 dl. melk + zout en peper
Voor wat er onder de puree moet:
- 400 gram verse of 1 pak van 400 gram diepvriesspinazie
- 100 gram zachte geitenkaas, of je kunt ook feta gebruiken
- 250 gram verse zalmfilet
- als je dat lekker vindt: wat grove mosterd
- ca. 50 gram geraspte kaas
Bereiding
- Zorg dat de zalm en diepsvriesspinazie is ontdooid (of doe dit even in de magnetron)
- Kook de aardappelen met wat zout en zet de oven aan op 175 graden
- Intussen: als je verse spinazie hebt: even wokken zodat de spinazie slinkt (ca. 3 minuten): en laten uitlekken (het meeste vocht eruit drukken)
- Een ovenschaal pakken en hierin de spinazie leggen. Bestrooien met peper/zout en wat nootmuskaat
- hierop de geitenkaas of feta leggen
- snij de zalm in stukjes van ca. 3 cm. en verdeel deze weer over de geitenkaas (als je van mosterd houdt: schep hier wat theelepeltjes grove mosterd tussen)
- giet de aardappelen af, doe de melk erbij in de pan en verwarm deze. Als de melk warm is, de aardappelen tot een puree stampen. Zout/peper en wat nootmuskaat erbij doen tot hij lekker op smaak is.
- de puree over de ovenschotel verdelen en bestrooien met de geraspte kaas
- Zo'n 20 minuten in de oven zetten.
Eet smakelijk!!