Ovenschotel met soepgroenten
(ca. 25 minuten)
Ingrediënten:
Bereiding:
Vegetarisch: gebruik in plaats van rundergehakt eens een keer Quorn rulgehakt en gebruik dan een half groentenbouillontabletje.
Opmerking: door de soepgroenten en de aardappelschijfjes, is dit een ovenschotel die een beetje "losjes" in elkaar zit.
Als je de groenten en aardappeltjes bij de Lidl koopt, dan heb je ook nog eens een hele goedkope ovenschotel.
Ingrediënten:
- 2 ons rundergehakt
- ca. 3 ons soepgroenten (kant en klaar)
- ca. 300 gram voorgekookte aardappelschijfjes
- 1 kopje warm water
- een half vleesbouillonblokje
- een eetlepel maizena
- 2 eetlepels ketjap
- ca. 75 gram geraspte kaas.
Bereiding:
- zet de oven aan op 200 graden
- kook de aardappelschijfjes 10 minuten met wat zout; ondertussen:
- bak het gehakt rul in een wok en strooi er ondertussen zout/peper en nootmuskaat overheen
- doe het gehakt over in een middelgrote ovenschaal
- wok dan de soepgroenten ongeveer 5 minuten, giet er een kopje warm water op en verkruimel er een half bouillonblokje overheen
- doe een eetlepel maizena in een kommetje, roer tot een papje met 2 eetlepels ketjap, roer door de soepgroenten heen en schep ze dan bovenop het gehakt in de ovenschaal
- giet de aardappelschijfjes af en drapeer die op de groenten
- strooi er de geraspte kaas overheen
- zet in de oven en laat een kwartiertje warm worden
Vegetarisch: gebruik in plaats van rundergehakt eens een keer Quorn rulgehakt en gebruik dan een half groentenbouillontabletje.
Opmerking: door de soepgroenten en de aardappelschijfjes, is dit een ovenschotel die een beetje "losjes" in elkaar zit.
Als je de groenten en aardappeltjes bij de Lidl koopt, dan heb je ook nog eens een hele goedkope ovenschotel.