Deze salade is heel lekker bij allerlei oosterse gerechten, vlees of vegetarisch of als onderdeel van een rijsttafel.
Als vrienden van ons jarig zijn, krijgen we meestal de heerlijkste gerechten voorgeschoteld. Daar heb ik deze salade leren kennen. Hij is supersimpel te maken en smaakt apart en fris.
Ingredienten voor een redelijk flinke bak:
Bereiding:
Als vrienden van ons jarig zijn, krijgen we meestal de heerlijkste gerechten voorgeschoteld. Daar heb ik deze salade leren kennen. Hij is supersimpel te maken en smaakt apart en fris.
Ingredienten voor een redelijk flinke bak:
- een halve spitskool in fijne reepjes gesneden
- een halve komkommer in hele fijne plakjes geschaafd of gesneden
- 2 eetlepels pindakaas,
- ca. 2 eetlepels gewone azijn
- 1 eetlepel suiker (of naar smaak)
- 2 afgestreken theelepeltjes kentjoer
Bereiding:
- roer de pindakaas los met de azijn
- voeg de suiker en kentjoer toe
- was de kool en sla hem uit
- meng de kool en de komkommer met het pindakaassausje en voeg eventueel nog wat zout en peper naar smaak toe