Omelet met garnalen, gevuld met chinese wokgroenten, met rijst en een zoetzure tomatensaus
Soms heb je ineens zin in iets anders dan anders. Dus op zoek naar een lekker recept. Ik had in mijn diepvries nog een zak ongekookte garnalen liggen die ik wel eens wilde verwerken, dus dat maakte de zoektocht wat makkelijker.
Het principe is: je slaat wat eieren los in een kom, doet de garnalen erbij en je bakt net zoveel omeletten als er personen aan je tafel zitten. (die hou je warm in je oven op 100 graden. Tegelijkertijd maak je in een pannetje de tomatensaus en je kookt je rijst, en op het laatst wok je de kant- en klare wokgroenten, waarmee je je omeletten vult.
Aan de slag!!
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de omeletten:
Voor de zoetzure saus (je kunt ook zoetzure chilisaus uit een flesje nemen natuurlijk hè!, maar dat is niet zo lekker!):
Voor de wokgroenten:
Rijst voor 4 personen (ca. 300 gram)
Bereiding:
Ikzelf heb daarna de tafel gedekt, de rijst op tafel gezet met de saus en de borden in de keuken op een rijtje op het aanrecht gezet. Op elk bordje een omelet gelegd, daarop de wokgroenten verdeeld en toen de omelet omgeklapt (alleen vergeten een foto te maken!!). Maar je kunt je er wel iets bij voorstellen hè!! Iedereen een bordje gegeven en aan tafel de rijst erbij en de saus erop: smullen !!!
Ik had er nog een komkommer bij gesneden, aangemaakt met sambal badjak, lekker!
Soms heb je ineens zin in iets anders dan anders. Dus op zoek naar een lekker recept. Ik had in mijn diepvries nog een zak ongekookte garnalen liggen die ik wel eens wilde verwerken, dus dat maakte de zoektocht wat makkelijker.
Het principe is: je slaat wat eieren los in een kom, doet de garnalen erbij en je bakt net zoveel omeletten als er personen aan je tafel zitten. (die hou je warm in je oven op 100 graden. Tegelijkertijd maak je in een pannetje de tomatensaus en je kookt je rijst, en op het laatst wok je de kant- en klare wokgroenten, waarmee je je omeletten vult.
Aan de slag!!
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de omeletten:
- 6 eieren
- een scheutje sojasaus
- wat peper en zout
- ca. 3 ons gepelde, ongekookte, (maar het mogen ook gekookte garnalen zijn hoor, die zijn nl. heel wat goedkoper!)
Voor de zoetzure saus (je kunt ook zoetzure chilisaus uit een flesje nemen natuurlijk hè!, maar dat is niet zo lekker!):
- een stukje gember van 4 cm.
- een middelgrote ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 flinke theelepel sambal
- 1 groot blikje tomatenpuree (of 2 kleine)
- 2 eetlepels gembersiroop (kun je in een flesje bij de super kopen). Als je dat lekker vindt: een extra lepel erbij doen
- 1,5 dl. water en 1/2 groentebouillonblokje
Voor de wokgroenten:
- een zak kant en klare oosterse, of chinese wokgroenten. Ik had een zak bij Albert Heyn gekocht, want daar zat paksoi in en dat vind ik heerlijk!
- een bakje taugé van 125 gram
Rijst voor 4 personen (ca. 300 gram)
Bereiding:
- Zet de rijst op en maak hem klaar volgens de gebruiksaanwijzing
- klop de eieren los in een kom met een scheutje sojasaus en 3 eetlepels water + wat peper en zout (niet teveel, want de sojasaus is al zout) en doe er de garnalen in
- snij de ui en raps de gember en de knoflook fijn
- doe een scheut olie in een koekenpan (een middelgrote) en bak 1/4e gedeelte van je eierstruif tot een omelet. Zet je oven aan op 100 graden, en leg de omeletten na het bakken in een ovenschaal in de oven. Bak zo 4 omeletten. Intussen:
- doe ook in een steelpannetje wat olie, en fruit hierin je ui, gember, sambal en knoflook ca. 4 minuten, (blijf op je omelet letten!), voeg de tomatenpuree toe en laat een minuutje meebakken. Doe dan het water, bouillonblokje erbij en naar smaak de gembersiroop. Als het te dik is: nog een scheutje water. Naar smaak nog wat zout en peper.
- Was je wokgroenten, verwarm een scheut olie in de wok en wok de groenten zo'n 5 minuten. Doe er op het allerlaatst de taugé doorheen.
Ikzelf heb daarna de tafel gedekt, de rijst op tafel gezet met de saus en de borden in de keuken op een rijtje op het aanrecht gezet. Op elk bordje een omelet gelegd, daarop de wokgroenten verdeeld en toen de omelet omgeklapt (alleen vergeten een foto te maken!!). Maar je kunt je er wel iets bij voorstellen hè!! Iedereen een bordje gegeven en aan tafel de rijst erbij en de saus erop: smullen !!!
Ik had er nog een komkommer bij gesneden, aangemaakt met sambal badjak, lekker!