Mon Choutaart met kersen
Ingredienten
- 200 gram chocoladekoekjes met suiker
- 100 gram boter
- 200 gram Mon Chou
- 1-4e liter slagroom
- 125 gram witte basterdsuiker
- 1 blik vlaaivulling met kersen
Bereiding
De biscuits verkruimelen door ze heel fijn te slaan in een zakje (b.v. met een steelpannetje), of in de keukenmachine.
De boter in een pannetje smelten, de kruimels door de boter roeren. Op een groot plat bord een stuk bakpapier leggen en de kruimels in boter erop scheppen en met een lepel aandrukken in de vorm van een taartcirkel van ongeveer 24 cm. Deze in de koelkast laten opstijven terwijl je de rest van de taart maakt;
In een tweede bord de kaas met een vork fijnmaken. In een kom de slagroom met de suiker heel stijf kloppen. De kaas aan de slagroom toevoegen en eventjes meekloppen. Het stijve mengsel over de taartbodem verdelen en glad strijken.
Daarover de vlaaivuling verdelen.
De taart kan direct geserveerd worden.