Dit gerecht is lekker als onderdeel van een maaltijd, maar ik maak het ook wel voor een feestje, als borrelhapje. Bijna iedereen houdt wel van zo'n pittig hapje!
Ingrediënten:
Bereiding:
Ingrediënten:
- 1 kilo kippenpootjes of vleugeltjes
- zout
- 4 eetlepels olijfolie
- 4 eetlepels ketjap
- 4 knoflooktenen geperst
- 2 theelepels sambal
- 2 eetlepels bruine suiker
- 2 eetlepels citroensap
Bereiding:
- De oven voorverwarmen op 180 graden.
- De kipdelen afspoelen en weer droogdeppen met keukenpapier. Royaal om en om bestrooien met zout en in een ovenschaal doen.
- In een kommetje een mengsel maken van de olie, ketjap, knoflook, citroensap, bruine suiker en sambal,
- Het mengsel over de kip verdelen. De schaal in de oven zetten en ongeveer 45 minuten bakken.
- Regelmatig kijken of het niet te droog wordt (dan scheutje water erbij) en een keer omdraaien.