Kipkerrieragout
Dit is weer zo'n recept wat eigenlijk te simpel is voor woorden. Maarja, het is wél lekker. Dus geschikt voor mijn site (hoop ik!!)
Eet het met rijst en misschien wat boontjes, of appelmoes (wat je lekker vindt!)
Ingrediënten voor 4 personen:
Bereiding:
Eet smakelijk!!!!
Dit is weer zo'n recept wat eigenlijk te simpel is voor woorden. Maarja, het is wél lekker. Dus geschikt voor mijn site (hoop ik!!)
Eet het met rijst en misschien wat boontjes, of appelmoes (wat je lekker vindt!)
Ingrediënten voor 4 personen:
- een kleine 4 ons kipfilet (of reepjes)
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 5 theelepels kerrie (wél van die lekkere Hindoestaanse die ze ook bij de AH hebben hè!!)
- 1 bakje champignons
- 2 eetlepels bloem
- ca. 3,5 dl. water + 1 kippenbouillonblokje
- een flinke scheut room (kookroom, slagroom, sojaroom)
- peper en zout naar smaak + evtl. nog wat kerrie
Bereiding:
- kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing (en zet meteen ook de boontjes op)
- Snij de ui en de knoflook in kleine stukjes en snij de kipfilet in reepjes (+strooi en zout en peper op)
- gooi een scheut olie in de wok (ja, ik doe echt alles in mijn wok!) en bak hierin de kipreepjes tot ze niet meer rauw zijn (3 minuten), doe de ui en knoflook erbij en bak ook even lekker bruin (ca. 5 minuten). Strooi onder het bakken de kerriepoeder erover.
- Was intussen de champignons en snij ze boven de wok in schijfjes om ze ook ca. 3 minuten mee te bakken
- strooi dan de bloem eroverheen en roer deze goed door alles heen (1 minuut)
- dan het warme water erbij en het bouillonblokje, goed warm laten worden
- als laatste de scheut room en proeven op smaak.
Eet smakelijk!!!!