Ik heb al wel kippenpootjes bij de recepten staan, maar deze drumsticks heb ik van de week klaargemaakt, en ze zijn zó makkelijk en lekker, dat ik ze hier ook wil vermelden.
Ingrediënten: (voor 2/3/4 eters: afhankelijk van het lekkerbekgehalte van de tafelgenoten)
Bereiding:
De pootjes zijn heel lekker bij de Gado Gado, dus met rijst en pindasaus (zelfgemaakt hè!)
Ingrediënten: (voor 2/3/4 eters: afhankelijk van het lekkerbekgehalte van de tafelgenoten)
- 8 kipdrumsticks
- 1 eetlepel honing
- 4 eetlepels ketjap
- 4 teentjes knoflook, geraspt of geperst
- 2 vingerlengtes gember: geraspt
- zout en peper
Bereiding:
- Zet de oven aan op 180 graden
- rasp de gember in een kommetje en rasp of pers de knoflook hierbij
- meng hier de honing en de ketjap doorheen
- doe de drumsticks in een ovenschaal, waarin ze naast elkaar kunnen liggen en bestrooi ze met zout en peper
- verdeel er dan het ketjap-mengsel overheen en zorg, dat de pootjes goed bedekt zijn
- zet de ovenschaal in de oven en laat ze in ca. 45 minuten gaar worden. Draai ze 2x om (elke 15 minuten)
De pootjes zijn heel lekker bij de Gado Gado, dus met rijst en pindasaus (zelfgemaakt hè!)