Hazelnoottulband

Ingrediënten:
- poedersuiker
- 125 gr. blanke hazelnoten
- 4 beschuiten
- 4 eieren, zout
- 100 gram gele basterdsuiker
- 7 el. Ammarettolikeur
- 1/4e liter slagroom
- 3 zakjes vanillesuiker
Tulbandvorm
Bereiding
- oven voorverwarmen op 160 gr.
- Tulbandvorm invetten en bestuiven met poedersuiker
- Hazelnoten fijnmalen en in koekenpan (droog) ca. 2 minuten roosteren
- Beschuiten ook fijnmalen
- Eieren splitsen en eiwitten met een snufje zout stijfkloppen
- Dooiers met basterdsuiker in ca. 10 minuten dik en romig kloppen
- Gemalen noten en beschuiten erdoor roeren
- Luchtig door eiwit scheppen
- In tulband doen en op rooster in oven in ca. 40 minuten goudbruin en gaar bakken
- In vorm ca. 10 minuten laten staan. Op taartrooster storten en in ca. 1 uur laten afkoelen
- In drie lagen snijden en elke laag besprenkelen met Amaretto
- Slagroom met vanillesuiker en de rest van de Amaretto stijfkloppen
- Tulband-lagen met slagroom bestrijken en weer op elkaar zetten
- Bestrooien met poedersuiker
- poedersuiker
- 125 gr. blanke hazelnoten
- 4 beschuiten
- 4 eieren, zout
- 100 gram gele basterdsuiker
- 7 el. Ammarettolikeur
- 1/4e liter slagroom
- 3 zakjes vanillesuiker
Tulbandvorm
Bereiding
- oven voorverwarmen op 160 gr.
- Tulbandvorm invetten en bestuiven met poedersuiker
- Hazelnoten fijnmalen en in koekenpan (droog) ca. 2 minuten roosteren
- Beschuiten ook fijnmalen
- Eieren splitsen en eiwitten met een snufje zout stijfkloppen
- Dooiers met basterdsuiker in ca. 10 minuten dik en romig kloppen
- Gemalen noten en beschuiten erdoor roeren
- Luchtig door eiwit scheppen
- In tulband doen en op rooster in oven in ca. 40 minuten goudbruin en gaar bakken
- In vorm ca. 10 minuten laten staan. Op taartrooster storten en in ca. 1 uur laten afkoelen
- In drie lagen snijden en elke laag besprenkelen met Amaretto
- Slagroom met vanillesuiker en de rest van de Amaretto stijfkloppen
- Tulband-lagen met slagroom bestrijken en weer op elkaar zetten
- Bestrooien met poedersuiker