In de winter heb ik het meest zin om een hartige taart te maken. Dat zal wel te maken hebben met het feit, dat je zoveel binnen bent: ik heb dan überhaupt meer zin om te koken.
Nu is deze taart héél makkelijk te maken, en hij is volgens mij in de zomer ook erg lekker! Er zit vis in: iets, wat ik elke week wel probeer te eten, vooral zalm, omdat dat een vette vis is, en die is weer gezonder dan een slanke (was dat bij mensen ook maar zo!!).
Afijn.
Ik had nog een half pakje feta over dat ik bij de Lidl had gekocht, en in mijn diepvries heb ik vaak wel een zakje fijngemalen verse kruiden liggen: die heb ik altijd over van een hele bos, waarvan ik maar een haffeltje in een recept nodig heb: ik was ze, maal ze fijn en gooi het zó de vrieskist in voor als het eens uitkomt.
Dille vind ik zó lekker bij zalm, daarvan koop ik gewoon wel eens een bos op de markt en vries die in. Als je gasten krijgt: wat gerookte zalm fijnsnijden, wat crème fraiche en/of Griekse yoghurt erdoor met dille, peper en zout: héérlijk!
Maar dat heeft eigenlijk geen snars te maken met dit recept, behalve dan dat daarin ook dille zit.
Dit recept heb ik voor 2 personen gemaakt. Maar omdat wij geen grote eters zijn, hadden we er, na méér dan voldoende inname, toch wel een kwart van over. Dat stuk heb ik ingevroren.
Als je het voor 4 personen maakt: laat de bodem hetzelfde, maar verdubbel de hoeveelheden voor de inhoud: 2x zoveel zalm, 2 venkelknollen, etc.
Ingrediënten voor 2 à 3 personen:
Bereiding:
Eet smakelijk!!!!!
Nu is deze taart héél makkelijk te maken, en hij is volgens mij in de zomer ook erg lekker! Er zit vis in: iets, wat ik elke week wel probeer te eten, vooral zalm, omdat dat een vette vis is, en die is weer gezonder dan een slanke (was dat bij mensen ook maar zo!!).
Afijn.
Ik had nog een half pakje feta over dat ik bij de Lidl had gekocht, en in mijn diepvries heb ik vaak wel een zakje fijngemalen verse kruiden liggen: die heb ik altijd over van een hele bos, waarvan ik maar een haffeltje in een recept nodig heb: ik was ze, maal ze fijn en gooi het zó de vrieskist in voor als het eens uitkomt.
Dille vind ik zó lekker bij zalm, daarvan koop ik gewoon wel eens een bos op de markt en vries die in. Als je gasten krijgt: wat gerookte zalm fijnsnijden, wat crème fraiche en/of Griekse yoghurt erdoor met dille, peper en zout: héérlijk!
Maar dat heeft eigenlijk geen snars te maken met dit recept, behalve dan dat daarin ook dille zit.
Dit recept heb ik voor 2 personen gemaakt. Maar omdat wij geen grote eters zijn, hadden we er, na méér dan voldoende inname, toch wel een kwart van over. Dat stuk heb ik ingevroren.
Als je het voor 4 personen maakt: laat de bodem hetzelfde, maar verdubbel de hoeveelheden voor de inhoud: 2x zoveel zalm, 2 venkelknollen, etc.
Ingrediënten voor 2 à 3 personen:
- 1 blikje croissantdeeg (of 7 plakjes bladerdeeg)
- ca. 2 ons zalmfilet (ik had een pakje uit de diepvries van de Lidl: dat zijn 2 filets van elk 125 gram)
- 100 gram feta
- 1 venkelknol
- 1/2 bosje dille
- de rasp van 1/2e citroen
- 1 theelepel mosterd
- 2 eieren
- 1,25 dl. (een kleinbakje) demi-crème fraîche (die is dus halfvol)
- 1,25 dl. melk
Bereiding:
- verwarm de oven voor op 180 graden
- Ontdooi de zalm op tijd (of in de magnetron), snij in stukjes en strooi hier zout en peper overheen
- Snij de venkelknol doormidden en verwijder de harde kern, snij dan in reepjes
- stoom deze reepjes 5 minuten
- Pak een taartvorm, (springvorm of dichte vorm) vet deze in door er wat druppels olijfolie overeen te smeren met je vingers, of voor de netteren onder ons: met een kwastje)
- verdeel het deeg over de vorm en prik er wat gaatjes in
- snij de feta in blokjes
- knip de dille in fijne stukjes
- rasp de citroen over de bodem van het deeg
- verdeel nu de zalm, venkel, dille en de feta over de bodem
- meng de eieren - even losslaan met een vork - met de crème fraîche, de melk en de mosterd en giet dit mengsel over de taart
- zet hem in de oven en bak zo'n 40 minuten tot hij mooi gebruind is.
Eet smakelijk!!!!!