Rolletjes met Ham/Boursin of Paturain en komkommer
Het principe van deze hapjes is, dat je plakken ham besmeert met paturain of boursin, en naargelang de grootte van de plak, deze doormidden snijd, of door 3 stukken, en de stukken oprolt met een stukje komkommer. De komkommer was ik goed, snijd ik in de lengte door de helft, schrap met een theelepeltje de zaadjes eruit, en snijd ik in stukken van zo'n 8 cm. Dan de helft van de komkommer nog nogmaals in de lengte door de helft en die helften nogmaals in de lengte doorsnijden, zodat je mooie "frietjes" van komkommer hebt. Deze rol je dus in de plakjes ham met boursin.
Ik gebruik het liefste de grote plakken ham die je bij de Lidl kunt krijgen, omdat je deze in vier stukken in de lengte kunt snijden. Hierdoor krijg je uit één pakje van ca. 2,30 euro: 24 hapjes, omdat er zo'n 6 mooie plakken inzitten. Je moet dan ook 24 stukjes komkommer hebben en 1 pakje Paturain. Je houdt van de Paturain nog zeker over, maar niet genoeg voor nóg een pak van die ham van de Lidl. Wél voor nog een "gewone" verpakking ham uit de buurtsuper.
Als je andere plakken koopt, moet je zelf even inschatten of je ze door 2 of 3 kunt snijden (denkend aan die 8 cm van de komkommer, en dat het leuk is, dat de komkommer er nog een beetje uitsteekt aan beide kanten; en hoeveel plakken er in een pakje zitten.
Bij een andere soort en inhoud van de ham, moet je dus zelf even aan het rekenen. Als je de niet-dure ham koopt die met 150 gram in van die ronde plakken is gesneden: die kan door 2 gedeeld.
Gebakken ham of andere slagersachterham meestal wel door 3.
Tip: je kunt de komkommer ook vervangen door augurk: een iets zuurdere variant.
Succes!!!