Dit recept heb ik een keer op Smulweb gevonden. Het voldoet goed aan de "eisen" van mijn website: heel makkelijk te maken, gezond, lekker en niet duur. Dus.
Ook Piet vond het heel lekker: altijd een graadmeter, als hij er onder het eten zelf over begint.
Ik heb het recept natuurlijk een béétje aangepast: ik zal geen gelegenheid voorbij laten gaan om ergens knoflook in te doen: lekker én ook zo gezond!
Het is behoorlijk snel klaar: als je meteen de oven aanzet, kun je tijdens het voorverwarmen meteen beginnen met je prutje en daarna hoeft de schotel nog maar 20 minuten door te warmen.
En dit is het geworden:
Ingrediënten voor 2 personen:
Bereiding:
In deze 20 minuutjes kun je klaarmaken wát je erbij wilt eten. Wij hebben nu puree erbij, maar ook wel eens rijst of een gebakken aardappeltje.
Ook Piet vond het heel lekker: altijd een graadmeter, als hij er onder het eten zelf over begint.
Ik heb het recept natuurlijk een béétje aangepast: ik zal geen gelegenheid voorbij laten gaan om ergens knoflook in te doen: lekker én ook zo gezond!
Het is behoorlijk snel klaar: als je meteen de oven aanzet, kun je tijdens het voorverwarmen meteen beginnen met je prutje en daarna hoeft de schotel nog maar 20 minuten door te warmen.
En dit is het geworden:
Ingrediënten voor 2 personen:
- 2 paprika's in de kleur die je zelf het lekkerst vindt
- 2 ons gehakt
- 1 flinke ui
- 2 tenen knoflook
- een half bakje champignons (gooi de andere helft in de soep, bij een wokschotel of zoiets: altijd lekker, champignons!)
- 2 theelepels gedroogde oregano (of als je dat niet hebt: gedroogde tijm of rozemarijn)
- een theelepel sambal (of 2, als je van heet houdt!)
- een flinke eetlepel tomatenketchup
- 2 eetlepels ketjap
- een klein haffeltje (zo'n 50 gram) geraspte kaas
Bereiding:
- Was de paprika's, snij ze doormidden, haal de zaadjes en de witte velletjes weg, en leg ze op hun rug in een ovenschaal
- Zet de oven aan op 200 graden en zet direct de ovenschaal in de oven, zodat de paprika's alvast een beetje zachter kunnen worden
- Snij nu de ui aan stukjes, en rasp de knoflook
- verhit wat olie in de wok, bak het gehakt rul, terwijl je er ondertussen wat zout en peper naar smaak overheen strooit.
- Doe na zo'n 4 minuten de ui en knoflook erbij en bak deze ca. 4 minuutjes mee
- Doe er dan de champignons in stukjes bij en laat nóg zo'n 3 minuten bakken
- Voeg dan de sambal, ketchup en ketjap erbij, verwarm goed door en proef nog even of er wat zout/peper/ketjap bij moet
- Haal dan (mét ovenwant) de schaal met paprika's uit de oven, laat de oven aan, en vul de paprika's met je mengsel
- strooi er een beetje geraspte kaas overheen en zet de schaal terug in de oven voor 20 minuutjes.
In deze 20 minuutjes kun je klaarmaken wát je erbij wilt eten. Wij hebben nu puree erbij, maar ook wel eens rijst of een gebakken aardappeltje.