Italiaans toetje
Ingrediënten:
Voor het fruit:
- een bakje diepvriesbosvruchten (Albert Heyn b.v.) van 250 gram of andere donkere vruchten, zoals bosbessen.
- 3 eetlepels amaretto
- 3 eetlepels zoete witte wijn
- 25 gram suiker
Voor de mascarponecrème:
- 200 gram mascarpone (of Griekse yoghurt voor een minder vette variant);
- 100 ml. slagroom
- 2 eetlepels poedersuiker
- 2 eetlepels amaretto
- 5 eetlepels zoete witte wijn
- 6 amaretti-koekjes, fijngemaakt (deze kun je bv krijgen bij een Xenos)
Bereiding:
- Verwarm voor het fruit de wijn, de amaretto en de suiker en voeg het diepvriesfruit toe;
- Neem meteen van het vuur en
- laat dit mengsel 20 minuten afkoelen in de koelkast.
- Sla voor de crème de slagroom bijna stijf en vermeng deze met de mascarpone (of yoghurt), wijn, amaretto en poedersuiker.
Vul 4 mooie glazen met het fruit, verdeel daar de crème overheen en betrooi ze met de gehakte amaretti.
Voor het fruit:
- een bakje diepvriesbosvruchten (Albert Heyn b.v.) van 250 gram of andere donkere vruchten, zoals bosbessen.
- 3 eetlepels amaretto
- 3 eetlepels zoete witte wijn
- 25 gram suiker
Voor de mascarponecrème:
- 200 gram mascarpone (of Griekse yoghurt voor een minder vette variant);
- 100 ml. slagroom
- 2 eetlepels poedersuiker
- 2 eetlepels amaretto
- 5 eetlepels zoete witte wijn
- 6 amaretti-koekjes, fijngemaakt (deze kun je bv krijgen bij een Xenos)
Bereiding:
- Verwarm voor het fruit de wijn, de amaretto en de suiker en voeg het diepvriesfruit toe;
- Neem meteen van het vuur en
- laat dit mengsel 20 minuten afkoelen in de koelkast.
- Sla voor de crème de slagroom bijna stijf en vermeng deze met de mascarpone (of yoghurt), wijn, amaretto en poedersuiker.
Vul 4 mooie glazen met het fruit, verdeel daar de crème overheen en betrooi ze met de gehakte amaretti.