Een frittata is een Italiaanse omelet. Hij is stevig en gestold en bestaat uit één laag.
Het is een vegetarische maaltijd, is heel snel gemaakt, het is makkelijk en gezellig om te eten met stokbrood en een salade, en ook kinderen zijn er vaak dol op, omdat de smaak meestal redelijk zacht is, afhankelijk van de ingrediënten natuurlijk.
Basis zijn eieren (voor 2 personen ongeveer 4 eieren), aangevuld met veel soorten ingrediënten.
Vaak worden éérst die ingrediënten voorbereid en apart gebakken. Daarna worden ze door de losgeklopte eieren gemengd, en dan wordt de frittata zachtjes gebakken aan beide kanten. Je kunt de hele zwik trouwens ook in een ovenschaal doen, en in de oven bakken. (ongeveer een half uurtje op 165 graden)
Frittata’s zijn zowel warm als op kamertemperatuur lekker, je kunt ze eten als maaltijd met wat salade en stokbrood of je kunt ze gebruiken als onderdeel van een buffet.
Het is een vegetarische maaltijd, is heel snel gemaakt, het is makkelijk en gezellig om te eten met stokbrood en een salade, en ook kinderen zijn er vaak dol op, omdat de smaak meestal redelijk zacht is, afhankelijk van de ingrediënten natuurlijk.
Basis zijn eieren (voor 2 personen ongeveer 4 eieren), aangevuld met veel soorten ingrediënten.
Vaak worden éérst die ingrediënten voorbereid en apart gebakken. Daarna worden ze door de losgeklopte eieren gemengd, en dan wordt de frittata zachtjes gebakken aan beide kanten. Je kunt de hele zwik trouwens ook in een ovenschaal doen, en in de oven bakken. (ongeveer een half uurtje op 165 graden)
Frittata’s zijn zowel warm als op kamertemperatuur lekker, je kunt ze eten als maaltijd met wat salade en stokbrood of je kunt ze gebruiken als onderdeel van een buffet.