Flensjes voor 4 personen

Deze flensjes zijn een chic voorgerecht, ze zijn niet echt een licht hapje, dus hou daar rekening mee bij de samenstelling van je menu!
Het allerlekkerst is als je de flensjes zelf maakt. Het is echt niet zoveel werk, bovendien kun je ze tevoren maken en invriezen.
Voor 4 flensjes:
Ingrediënten:
Voor de flensjes:
4 flensjes (zelfgemaakt of kant- en klaar gekocht, maar dan geen flensjes waar suiker in zit!!)
Als je ze zelf maakt:
50 gram bloem zeven en toevoegen een snufje zout, 1 ei, en beetje bij beetje 125 ml. melk en een klontje (ca. 12 gram) gesmolten boter.
Goed mengen en een half uurtje laten staan. Daarna in een beetje olie en een kleine koekenpan 4 flensjes bakken. Zet apart.
Voor de vulling:
Bereiding:
Het allerlekkerst is als je de flensjes zelf maakt. Het is echt niet zoveel werk, bovendien kun je ze tevoren maken en invriezen.
Voor 4 flensjes:
Ingrediënten:
Voor de flensjes:
4 flensjes (zelfgemaakt of kant- en klaar gekocht, maar dan geen flensjes waar suiker in zit!!)
Als je ze zelf maakt:
50 gram bloem zeven en toevoegen een snufje zout, 1 ei, en beetje bij beetje 125 ml. melk en een klontje (ca. 12 gram) gesmolten boter.
Goed mengen en een half uurtje laten staan. Daarna in een beetje olie en een kleine koekenpan 4 flensjes bakken. Zet apart.
Voor de vulling:
- Een klontje boter (ca.15 gram)
- 2 teentjes knoflook
- 300 gram spinazie (kant en klaar)
- 150 gram ricotta
- 1 eierdooier
- 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
- wat vlokjes boter voor op de flensjes
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Pak de “dichte” bakplaat eruit en vet deze in met wat olijfolie.
- Smelt het klontje boter in de wok.
- Pers de teentjes knoflook erboven uit en smoor ze even.
- Voeg dan de spinazie toe en laat op hoog vuur slinken. Als er veel vocht uitkomt: even in een vergiet doen en het vocht er met een lepel uitdrukken. Op een snijplank leggen en wat kleiner snijden. (komt niet zo nauw
- In een kom de ricotta vermengen met de eierdooier; de spinazie toevoegen en wat zout en peper naar smaak.
- De flensjes op de bakplaat leggen, het mengsel over de flensjes verdelen (de helft van een flensje volleggen) en de flensjes dubbelvouwen. Dan bestrooien met de parmezaanse kaas en wat vlokjes boter eroverheen verdelen.
- Het gerecht 15 minuten in de oven zetten en voordat je het opdient even een paar minuten laten rusten.