Kipschotel met bospaddestoelen en wijn

Dit is een heerlijke schotel, die vooral in de herfst (pannestoelentijd!) weer erg lekker smaakt.
In verschillende supers zijn gedroogde paddestoelen te koop, ze geven een heerlijke, aparte smaak aan de schotel.
Ook kun je bouillonblokjes met bospaddestoelensmaak kopen, deze kun je in de saus gebruiken als je hem te flauw vindt.
Ingrediënten:
Deze schotel is lekker met rijst of aardappeltjes en sperzieboontjes!
In verschillende supers zijn gedroogde paddestoelen te koop, ze geven een heerlijke, aparte smaak aan de schotel.
Ook kun je bouillonblokjes met bospaddestoelensmaak kopen, deze kun je in de saus gebruiken als je hem te flauw vindt.
Ingrediënten:
- 4 kippenpoten, of 8 flinke drumsticks, met vel.
- 30 gram gedroogde bospaddestoelen (of eekhoorntjesbrood)
- 250 gram kastanjechampignons (naar keus ook nog: 150 gram gemengde verse bospaddestoelen)
- 250 ml. witte wijn (je kunt kleine flesjes witte wijn kopen in de buurtsuper).
- 3 teentjes knoflook
- ½ gedroogd chilipepertje
- een scheutje room (naar smaak)
- wat peterselie om te
- bestrooien
- Doe de gedroogde paddestoelen in een kom en doe er zoveel warm water op, dat ze onderstaan (ze moeten ca. 30 minuten weken) In die 30 minuten:
- Maak de andere paddestoelen schoon en snijd ze in niet te kleine stukken
- Dep de kipdelen droog en bestrooi ze met zout.
- Braad de kip in een scheut olie lekker bruin aan (15 minuten) in een braadpan Haal ze uit de pan.
- Haal de paddestoelen na 30 minuten uit hun weekwater (dit niet weggooien!!), leg ze op een plankje en snij ze fijn.-
- Doe het weekwater ondertussen in de braadpan en laat dit op middelhoog vuur inkoken tot er zowat niets meer van over is.
- Bak nu de verse paddestoelen én de geweekte in de braadpan aan, tot het vocht verdampt is.
- Voeg de uitgeperste teentjes knoflook toe, het chilipepertje en de witte wijn.
- Leg hier de gebakken stukken kip in en laat deze in zo’n 35 minuten garen.
- Haal ze uit de pan en kook de saus nog wat in. Voeg hieraan een scheut room toe
- Doe de kip in een schaal, giet de saus eroverheen en bestrooi met fijngeknipte peterselie
Deze schotel is lekker met rijst of aardappeltjes en sperzieboontjes!