Je bent met deze schotel niet langer dan zo'n 10 minuten bezig, de rest van de tijd (15 minuten), staat hij te pruttelen. Zo'n chilischotel is trouwens ook uitermate geschikt om in een vegetarische variant te eten, omdat de peulvruchten erin voor voldoende eiwitten zorgen (maar dan zonder het vet, wat je bij vlees er wél gratis bijkrijgt). Je kunt ook eerst proberen de schotel te maken met vegetarisch "rulgehakt", onder die naam te koop bij de super.
Als je hélemaal zonder vlees en vleesvervangers wilt werken, doe er dan in plaats van het gehakt nog een klein potje bruine bonen bij. Het recept gewoon volgen, zonder het gehakt.
Als je een die-hard vleeseter bent, kun je bij de uien/knoflook en gehakt ook nog een ons spekjes bakken.
De klodder Griekse yoghurt (ook in kleine bakjes te koop bij de super), lijkt wat vreemd bij je warm eten, maar probeer het toch maar eens, het neemt de hitte van de chilipoeder weg en is gewoon heel lekker bij deze schotel.
Ingrediënten voor 2 personen: (ca. 25 minuten)
Bereiding:
Als je hélemaal zonder vlees en vleesvervangers wilt werken, doe er dan in plaats van het gehakt nog een klein potje bruine bonen bij. Het recept gewoon volgen, zonder het gehakt.
Als je een die-hard vleeseter bent, kun je bij de uien/knoflook en gehakt ook nog een ons spekjes bakken.
De klodder Griekse yoghurt (ook in kleine bakjes te koop bij de super), lijkt wat vreemd bij je warm eten, maar probeer het toch maar eens, het neemt de hitte van de chilipoeder weg en is gewoon heel lekker bij deze schotel.
Ingrediënten voor 2 personen: (ca. 25 minuten)
- 1 fijngesnipperde ui
- 1 tenen knoflook
- 200 g rundergehakt
- 2 tl chilipoeder
- 1 tl. komijnpoeder
- 1 rode paprika (in stukjes gesneden)
- 1 blikje tomatenstukjes
- 1 blik kidneybonen
- 1 blikje mais
- 1 klein bakje griekse yoghurt
Bereiding:
- fruit de ui en knoflook in de hete olie,voeg dan het gehakt erbij en bak in 5 min rul
- voeg chilipoeder, komijn, paprika erbij en bak enkele minuten flink door en voeg de tomaten dan toe en de uitgelekte bonen
- alles circa 15 min laten pruttelen en af en toe goed roeren
- mais toevoegen en op smaak brengen met peper en zout
- serveren met een klodder griekse yoghurt op de rand van je bord