Eenvoudige Boeuf Stroganoff (ca. 15 à 20 minuten)
Ingrediënten voor 2 personen:
Bereiding:
Dit gerecht is heel lekker met wat komkommersla: komkommer met een dunschiller zijn jasje uitdoen, in de lengte door de helft snijden, en die helften nog een keer door de helft. De zaadjes eruit snijden en dan in plakjes. Een heel klein beetje slasaus erover en wat zout: smullen!!!
Als je geen slasaus hebt: gewoon wat azijn.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode paprika
- een bakje champignons
- 1 eetlepel tomatenketchup
- ca. 2 à 2,5 ons biefreepjes (of biefstuk of rosbief in reepjes gesneden)
- 1 tl paprikapoeder
- 1/2e el mosterd (ik gebruik altijd Dijon - scherpe mosterd)
- 1 el bloem
- 1 rundvleesbouillonblokje
- 1 tl tijm
- 3 el wodka (kun je in kleine flesjes kopen bij de slijter)
- 2 dl. water
- 1 dl room (slank- soja- demi-crème fraiche of keukenroom)
Bereiding:
- als je rijst erbij eet: rijst koken (75 gram per persoon), of pasta: b.v. tagliatelle (1 ons per persoon)
- paprika in reepjes snijden
- ui en knoflook snipperen en samen met de paprikareepjes in wat olie bakken (3 minuten)
- de champignons erbij doen en ook 3 minuten bakken
- een eetlepel tomatenketchup erdoor roeren, even mee laten bakken en alles uit de wok even in een bord scheppen
- de biefreepjes bestrooien met zout/peper en paprikapoeder en rondom bruin bakken in de wok (niet te lang doorgaan, gewoon tot je ziet, dat het vlees niet meer rood is)
- 1 el. bloem eroverheen strooien en 1 minuutje meebakken
- dan: 1,5 dl. water, 1 dl. room, de mosterd, tijm en het bouillonblokje erbij doen
- verwarmen, en het ui-champignon-paprika mengsel erbij doen
- daarna de wodka erbij doen en nog even laten sudderen (ca. 3 minuten).
Dit gerecht is heel lekker met wat komkommersla: komkommer met een dunschiller zijn jasje uitdoen, in de lengte door de helft snijden, en die helften nog een keer door de helft. De zaadjes eruit snijden en dan in plakjes. Een heel klein beetje slasaus erover en wat zout: smullen!!!
Als je geen slasaus hebt: gewoon wat azijn.