Geitenkaasbolletjes met pistachenootjes

Deze geitenkaasbolletjes hebben we gegeten bij een etentje met mijn zusjes. Ons Han had het recept ervan opgezocht op Smulweb, dus voor haar alle eer, + voor Cees, die de nootjes had gehaald, gepeld, en het hapje heeft gemaakt.
Het was een amuse, een hapje op een lepel, wat je in 2 happen moest opeten, omdat er ook nog een olijf in zat.
Ik besloot deze bolletjes te maken als borrelhapje: ze waren zó lekker!!!
Ingrediënten voor ongeveer 12 hapjes:
Bereiding:
Het was een amuse, een hapje op een lepel, wat je in 2 happen moest opeten, omdat er ook nog een olijf in zat.
Ik besloot deze bolletjes te maken als borrelhapje: ze waren zó lekker!!!
Ingrediënten voor ongeveer 12 hapjes:
- Een pakje Bettine zachte geitenkaas van 125 gram
- geraspte schil van een halve sinaasappel
- peper en zout
- 1,5 ons pistachenootjes met zout, in de schil (het liefst zo vers mogelijk, van de notenkraam van de markt ofzo)
Bereiding:
- Pel de nootjes, leg ze op een plank en snij ze met een groot mes aan stukjes: heen- en weer gaan met je mes, niet té fijn hakken!
- Meng de geitenkaas met peper/zout en de sinaasappelrasp en vorm er bolletjes van die je precies groot genoeg vindt om in je mond te stoppen als hapje
- Rol ze door de nootjes en leg ze op een mooi schaaltje; steek er een cocktailprikker in.