Curryschotel met kipfilet en sperziebonen voor 2 personen

Je bent hiermee ongeveer 25 minuutjes bezig
Ingrediënten:
- 1 kleine ui
- 1 teentje knoflook
- 1 flinke eetlepel groene currypasta
- een klein beetje geraspte citroenschil (1 theelepel)
- 200 à 250 gram kipfilet
- 250 gram spercieboontjes (of peultjes, of sugarsnaps)
- 1 blikje kokosmelk
- een scheutje water
- ½ kippenbouillonblok
- 1 eetlepel vissaus (Nam pla)
- ½ eetlepel citroensap
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- ca. 150 gram rijst
Bereiding:
- Zet water op voor de rijst en kook hem, intussen:
- haal de boontjes af, was ze en snij ze in tweeën
- snij de kipfilet in smalle reepjes
- snipper de ui en de knoflook en bak die 2 minuten in een wok,
- voeg de currypasta erbij en laat die ook 1 minuutje meebakken
- doe de kip, de sperzieboontjes en de citroenrasp erbij en bak dit ongeveer 4 minuten, of net zolang tot je ziet dat de kip gaar is
- doe er dan de kokosmelk en het water bij, en het bouillonblokje
- laat 5 minuten zonder deksel sudderen
- voeg er dan de vissaus, de suiker en het citroensap aan toe, laat nog een minuutje doorkoken en proef of er nog zout en/of peper bij moet
Je kunt er nog gekookte worteltjes bij eten (2,5 ons), die je in 10 minuten gaarkookt met wat zout, afgiet en dan nog even verwarmt met een eetlepel bruine suiker en een eetlepel ketjap of sojasaus.
Of je eet er komkommerstukjes bij, bestrooid met wat zout en naar smaak, wat sambal.