Courgettes:
Eigenlijk heb ik courgettes voor het eerst echt goed geproefd in Griekenland, waar ik ze vooral héél lekker vond als ze in schijven gebakken als voorgerecht werden geserveerd, en dan met een lik Tzatziki erbij: mmmmm!!!
Ik maak ze ook vaak klaar op die manier, je wast ze, snijdt er "kop en kontje" af, snijdt ze éérst dwars in stukken van ongeveer 8 cm. en die stukken weer in schijven van 1/2e cm. Dan wat olie in een grilpan of een gewone koekenpan en die schijven erin bakken. Tijdens het bakken bestrooien met wat peper en zout. Omkeren als de schijven mooi lichtbruin zijn gebakken. Voeg eventueel wat olie toe.
Op deze manier gebakken zijn de schijven ook heel lekker als bijgerecht, dus gewoon als groente bij je eten.
Heel vaak heb ik courgette in huis voor als ik een keer zin heb in pasta.
Ontzettend makkelijk en snel zijn de volgende gerechten:
Pasta met courgette en gerookte zalm:
een ui bakken, 1 courgette in stukjes erbij (3 minuten), peper en zout erover, en vlák voordat je het bij de pasta doet: 2 ons gerookte zalm erdoor en een scheutje room en eventueel wat verse dille of op het laatst een stel bieslooksprieten fijngeknipt;
Pasta met spekjes en courgette
125 gram spekjes bakken, na 3 minuten een fijngesneden ui erbij, en na 3 minuten ook nog een courgette in stukjes + een theelepel tijm, nog 3 minuten bakken, bij de pasta doen en nog 75 gram geraspte kaas erdoorheen+ flink peper en wat zout: lekker!,
Pasta met kip, courgette en boursin cuisine
Een ui fijnsnijden en bakken in olie met fijngeraspte knoflook: kerrie eroverheen strooien (2 theelepels minstens), 2 ons kipfilet in blokjes snijden, zout en peper eroverheen, en na 2 minuten bij de ui/knoflook doen. Lekker gaar bakken. Intussen de courgette in reepjes snijden en na ca. 5 minuten erbij in de pan doen. Nog even ca. 5 minuutjes laten meebakken, en dan de boursin cuisine erbij, warm laten worden en alles door de pasta heen
Voor een ovenschotel met courgette, staat een recept onder de kop Ovenschotels
Eigenlijk heb ik courgettes voor het eerst echt goed geproefd in Griekenland, waar ik ze vooral héél lekker vond als ze in schijven gebakken als voorgerecht werden geserveerd, en dan met een lik Tzatziki erbij: mmmmm!!!
Ik maak ze ook vaak klaar op die manier, je wast ze, snijdt er "kop en kontje" af, snijdt ze éérst dwars in stukken van ongeveer 8 cm. en die stukken weer in schijven van 1/2e cm. Dan wat olie in een grilpan of een gewone koekenpan en die schijven erin bakken. Tijdens het bakken bestrooien met wat peper en zout. Omkeren als de schijven mooi lichtbruin zijn gebakken. Voeg eventueel wat olie toe.
Op deze manier gebakken zijn de schijven ook heel lekker als bijgerecht, dus gewoon als groente bij je eten.
Heel vaak heb ik courgette in huis voor als ik een keer zin heb in pasta.
Ontzettend makkelijk en snel zijn de volgende gerechten:
Pasta met courgette en gerookte zalm:
een ui bakken, 1 courgette in stukjes erbij (3 minuten), peper en zout erover, en vlák voordat je het bij de pasta doet: 2 ons gerookte zalm erdoor en een scheutje room en eventueel wat verse dille of op het laatst een stel bieslooksprieten fijngeknipt;
Pasta met spekjes en courgette
125 gram spekjes bakken, na 3 minuten een fijngesneden ui erbij, en na 3 minuten ook nog een courgette in stukjes + een theelepel tijm, nog 3 minuten bakken, bij de pasta doen en nog 75 gram geraspte kaas erdoorheen+ flink peper en wat zout: lekker!,
Pasta met kip, courgette en boursin cuisine
Een ui fijnsnijden en bakken in olie met fijngeraspte knoflook: kerrie eroverheen strooien (2 theelepels minstens), 2 ons kipfilet in blokjes snijden, zout en peper eroverheen, en na 2 minuten bij de ui/knoflook doen. Lekker gaar bakken. Intussen de courgette in reepjes snijden en na ca. 5 minuten erbij in de pan doen. Nog even ca. 5 minuutjes laten meebakken, en dan de boursin cuisine erbij, warm laten worden en alles door de pasta heen
Voor een ovenschotel met courgette, staat een recept onder de kop Ovenschotels