Onze kinderen vonden deze frittata altijd heel lekker, en dat is dus best een indicatie.... (behalve van Willem, die vindt alles lekker!!) Wij eten bij zo'n frittata altijd een lekker stokbroodje!
Ingrediënten:
Bereiding:
Ingrediënten:
- 1 middelgrote ui, in dunne plakjes gesneden;
- 1 courgette (ongeveer 250 gram)
- 4 eieren;
- ca. 40 gram geraspte Parmezaanse kaas (of andere geraspte kaas)
- minstens 8 verse basilicumblaadjes, als ze heel klein zijn wel 16! in stukjes gescheurd
- zout en peper;
Bereiding:
- bak de ui tot hij zacht en goudbruin is (5 minuten)
- snijd de courgettes in de lengte doormidden en dan in dunne plakjes
- doe ze in de pan bij de uien en bak ze tot ook de courgette lichtbruin is (3 minuten)
- doe er dan zout en peper bij en laat een beetje afkoelen.
- Klop in een bak de eieren los met wat peper. Doe er de kaas doorheen en de ui en courgette en ook de basilicum
- Verhit olie in een koekenpan (liefst met anti-aanbaklaag) en doe het ei-mengsel in de pan. Verdeel het gelijkmatig in de pan. Bak de frittata op matig vuur aan de ene kant lichtbruin, keer hem om (met een deksel of groot bord) en bak hem dan nog even aan de andere kant. (als je dat eng vindt, dan gewoon laten bakken tot hij aan de bovenkant helemaal droog is.