Wokschotel met broccoli
Dit is mijn favoriete wokschotel, ik maak hem vaak elke week: de ingrediënten zijn zo gezond: broccoli is goed voor je afweersysteem, en zeker in combinatie met een rode groente. Gember en knoflook zijn supergezond, én heel erg lekker!
Ik heb onlangs een potje gekocht met geraspte gember (Minced ginger van Thai heritage). Dit om uit te proberen voor degenen die niet zoveel tijd hebben. Ook heb ik kant-en-klare knoflook gekocht uit een potje, om dezelfde reden: uitproberen.
Ik geef zelf wel de voorkeur aan verse produkten, maar ik heb dan ook veel tijd om te koken.
Ik vind de gember uit het potje super, en de knoflook krijgt het predikaat: "gaat wel" . Maar ik zie wel, dat het allebei een uitkomst is voor mensen met weinig tijd!!
Hier is het recept:
Ingrediënten voor 2 personen: (een half uurtje werk)
Bereiding:
Zet water op voor het koken van de rijst (als je wokrijst gebruikt is dat niet nodig en ben je sneller klaar!)
Als je geen zin hebt de broccoli te stomen vóór het wokken, doe dan de roosjes tegelijk met de ui in de wokpan. De roosjes blijven dan iets harder, maar ikzelf vind ze zo ook lekker!
Schep de rijst in een bord of kom en verdeel het vlees\groente-mengsel eroverheen.
Ik heb onlangs een potje gekocht met geraspte gember (Minced ginger van Thai heritage). Dit om uit te proberen voor degenen die niet zoveel tijd hebben. Ook heb ik kant-en-klare knoflook gekocht uit een potje, om dezelfde reden: uitproberen.
Ik geef zelf wel de voorkeur aan verse produkten, maar ik heb dan ook veel tijd om te koken.
Ik vind de gember uit het potje super, en de knoflook krijgt het predikaat: "gaat wel" . Maar ik zie wel, dat het allebei een uitkomst is voor mensen met weinig tijd!!
Hier is het recept:
Ingrediënten voor 2 personen: (een half uurtje werk)
- 75 à 100 gram (zilvervlies)rijst (of kant-en klare wokrijst)
- 200 gram biefstuk in reepjes (vegetarisch: een blok tahoe in stukjes, of kant en klare gegrilde wokstukjes, bij deze laatste de knoflook, gember en rode peper samenbakken met de ui en de sojasaus er op het laatst aan toevoegen)
- 2 tenen knoflook, fijngeraspt
- 1 rode peper in smalle ringetjes (zonder zaadjes) (of een theelepel sambal)
- 5 cm. verse gember, geraspt (of 3 theelepeltjes uit een potje) (bij verse gember, het stukje eerst even schillen!)
- 3 eetlepels sojasaus
- 3 eetlepels sesamolie
- een stronk broccoli
- 1 rode paprika
- een bakje champignons
- 1 ui
Bereiding:
Zet water op voor het koken van de rijst (als je wokrijst gebruikt is dat niet nodig en ben je sneller klaar!)
- Begin met de marinade voor het vlees of de tahoe:
- Meng de biefstukreepjes of de stukjes tahoe met de knoflook, rode peper (of sambal), de gember, de sojasaus en de sesamolie. Laat even staan.
- Snij intussen de broccoli in kleine roosjes, was ze in een vergiet en stoom ze 4 minuten boven een pan met water. Intussen:
- Snij de ui en de rode paprika in stukjes. Was de champignons heel even af onder water.
- Doe een scheutje olie in een wok. Fruit de ui ongeveer 2 minuten, doe de paprika erbij, wok ook 2 minuten.
- Doe dan de champignons erbij die je in grove stukken hebt gesneden. Wok weer 3 minuten
- Doe er dan de broccoli-roosjes bij en wok 2 minuten.
- Dan de inhoud van de wok even op een bord scheppen en de bief- of tahoereepjes 3 minuten wokken
- De groenten er weer bij doen, even doorwarmen
Als je geen zin hebt de broccoli te stomen vóór het wokken, doe dan de roosjes tegelijk met de ui in de wokpan. De roosjes blijven dan iets harder, maar ikzelf vind ze zo ook lekker!
Schep de rijst in een bord of kom en verdeel het vlees\groente-mengsel eroverheen.